Cele mai bune paste cu somon + concurs cu premii de la Costa d’Oro Romania

de Isabela Spataru

IMG_8398

Ador momentele petrecute alaturi de familia mea. De fiecare data cand ne revedem cu totii este moment de sarbatoare si fericire. Dupa cum ma stiti am o mica slabiciune pentru paste. De curand am fost la mama, la Roma. Fericire maxima, mai ales ca Isa iar o sa faca tot felul de bunatati. Toata familia adora pastele. Asa ca le-am facut pe plac si intr-o seara ploioasa de martie le-am facut paste de la zero in casa. Italienii au o traditie asa de frumoasa, in fiecare duminica dimineata, toata familia, de la mic la mare, este implicata in prepararea pastelor. Se strang in jurul mesei, povestesc ce au facut toata saptamana, dar mainile le merg, fac paste pentru saptamana care o sa vina.

Asa am facut si eu impreuna cu mama, ne-am asezat la masa, in timp ce povesteam ce am mai facut, pastele noastre au fost gata. Iubesc momentele de genul asta, mai ales ca imi aduc aminte de copilarie si de cat stateam impreuna sa pregatim masa. Imi aduc aminte cum faceam saratele cu telemea, de nu ne mai opream din copt, cornulete cu nemiluita, foi cu miere de albine sau nuci la presa, care cu greu ne puteam abtine, eu si fratele meu, sa nu le mancam imediat. Tare frumos mai era si vreau sa nu se piarda deloc traditia asta.

Fetele de la Golin si Costa d’Oro Romania, mi-au facut o surpriza tare placuta, un cos plin de ulei, de toate sortimentele si o farfurie peronalizata, Isabela Cuisine. Multumesc tare mult!

PicMonkey Collage1

Asadar va provoc si pe voi la un mic concurs cu ulei de la Costa d’Oro Romania.
Ce trebuie sa faceti?
Sa-mi povestiti ce reteta va aduce aminte de copilarie si de momentele alea frumoase petrecute alaturi de familie. Mi-ar placea sa-mi scrieti o mica povestioara.
 
Ce castigati?
Cateo sticla de ulei:
1 Costa d’Oro OMEGA 3
2 Costa d’Oro VINACCIOLO
3 Costa d’Oro RICE BRAN
 
 
IMG_8361
 
Durata concursului.
23 Aprilie – 7 Mai 2015
 
Castigatorul v-a fi ales cu ajutorul site-ului Random.org
 
Pastele mele au fost facute de la zero. Daca nu ati mancat pana acum paste facute in casa, credeti-ma, nu stiti ce pierdeti. Sunt DE-LI-CIOA-SE! Mama care locuieste in tara pastelor si aproape saptamanal mananca paste, dar niciodata nu le incercase pe cele facute in casa. I-au placut la nebunie.
Daca vreti sa investiti intr-o masina de facut paste, sa luati si in considerare ca dureaza pana faceti o sarja buna de paste. Dar, daca ma intrebati pe mine, efortul se merita. Sunt extrem de gustoase si nu exista termen de comparatie intre astea si cele mai scumpe paste uscate din supermarket.
Eu folosesc de fiecare data faina de grau dur si oua proaspete de tara. Dar ies foarte bine si cu faina obisnuita alba.
 
IMG_8322
 
Proportia este urmatoarea 100 de grame de faina de grau dur si un ou. Asta fiind pentru o persoana.
 
IMG_8317
 
Cum se fac pastele.
Pe o suprafata curata, adaugati faina, faceti un mic cuib la mijloc si adaugati ouale. Eu deobicei pun si un strop de apa si nimic mai mult.
 
IMG_8274
 
Cu ajutorul unei furculite, incepeti sa bateti ouale, in timp ce luati dinspre exterior faina. Usor usor incorporati toata faina. In momentul asta scoateti furculita si cu ajutorul mainilor framantati un aluat neted si destul de vartos.
 
PicMonkey Collage
 
Mai adaugati apa sau faina, totul depinde de faina pe care o folositi. Gradul ei de umiditate difera de la o faina la alta si in functie de anotimp. Dar in principiu, aluatul trebuie sa fie destul de elastic si vartos. Ca sa va dati seama mai bine, sunt foarte multe filmulete pe youtube unde explica totul pas cu pas si vedeti mai bine si consistenta aluatului.
 
Il infasurati in folie transparenta sau intr-o punga. Eu deobicei il las vreo 30 de minute sa se odihneasca. Taiati bila de aluat in mai multe parti.
 
Si acum incepe partea fun, ne jucam cu aluatul la masina. Pe fiecare treapta eu dau alutul de vreo 4-5 ori si tot asa pana ajung la ultima treapta.
 
IMG_8310
 
Dupa transformam fasia de aluat in tagliatelle. Nu uitati sa le dati bine prin faina sa nu se lipeasca. Daca aveti un stativ, un bat, ceva sa le puneti la uscat si mai bine.
 
IMG_8331
 
Le fierbeti in apa multa si sare timp de 2-3 minute, nu mai mult.
 
Tagliatelle cremoase cu somon
Ingrediente pentru 2 persoane:
– 200 g paste
– 200 g somon proaspat taiat cubulete
– 100 ml smantana pentru gatit
– o ceapa micuta taiata marunt
– un catel de usturoi tait marunt
– 2 linguri ulei Costa d’Oro Omega3
– 1 lingurita de caperi
– sare, piper
– putin suc de lamaie
– patrunjel verde
 
IMG_8383
 
 
Preparare: fierbeti pastele cum v-am spus si pastrati putin din apa in care au fiert.
Ceapa o rumeniti in ulei, pana devine transparenta. Adugati usturoiul si somonul cubulete. Dupa cateva minute adaugati smantana de gatit, caperii si putin suc de lamaie. Adaugati pastele si putin din apa in care au fiert. Potriviti de sare si piper.
 
Adaugati patrunjel verde din belsug si le serviti imediat.
 
IMG_8384
 
 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.