Ador momentele petrecute alaturi de familia mea. De fiecare data cand ne revedem cu totii este moment de sarbatoare si fericire. Dupa cum ma stiti am o mica slabiciune pentru paste. De curand am fost la mama, la Roma. Fericire maxima, mai ales ca Isa iar o sa faca tot felul de bunatati. Toata familia adora pastele. Asa ca le-am facut pe plac si intr-o seara ploioasa de martie le-am facut paste de la zero in casa. Italienii au o traditie asa de frumoasa, in fiecare duminica dimineata, toata familia, de la mic la mare, este implicata in prepararea pastelor. Se strang in jurul mesei, povestesc ce au facut toata saptamana, dar mainile le merg, fac paste pentru saptamana care o sa vina.
Asa am facut si eu impreuna cu mama, ne-am asezat la masa, in timp ce povesteam ce am mai facut, pastele noastre au fost gata. Iubesc momentele de genul asta, mai ales ca imi aduc aminte de copilarie si de cat stateam impreuna sa pregatim masa. Imi aduc aminte cum faceam saratele cu telemea, de nu ne mai opream din copt, cornulete cu nemiluita, foi cu miere de albine sau nuci la presa, care cu greu ne puteam abtine, eu si fratele meu, sa nu le mancam imediat. Tare frumos mai era si vreau sa nu se piarda deloc traditia asta.
Fetele de la Golin si Costa d’Oro Romania, mi-au facut o surpriza tare placuta, un cos plin de ulei, de toate sortimentele si o farfurie peronalizata, Isabela Cuisine. Multumesc tare mult!
Asadar va provoc si pe voi la un mic concurs cu ulei de la Costa d’Oro Romania. Ce trebuie sa faceti? Sa-mi povestiti ce reteta va aduce aminte de copilarie si de momentele alea frumoase petrecute alaturi de familie. Mi-ar placea sa-mi scrieti o mica povestioara. Ce castigati? Cateo sticla de ulei: 1 Costa d’Oro OMEGA 3 2 Costa d’Oro VINACCIOLO 3 Costa d’Oro RICE BRAN






Tagliatelle cremoase cu somonIngrediente pentru 2 persoane: – 200 g paste – 200 g somon proaspat taiat cubulete – 100 ml smantana pentru gatit – o ceapa micuta taiata marunt – un catel de usturoi tait marunt – 2 linguri ulei Costa d’Oro Omega3 – 1 lingurita de caperi – sare, piper – putin suc de lamaie – patrunjel verde

