Cred ca stiti deja cat de mult ador Roma! Orasul etern, orasul de care ma reindragostesc de fiecare data cand ma duc. Acolo este a doua casa pentru mine. Cunosc deja stradutele inguste, cu parfum de alta data, am gelateria mea preferata si stiu unde sa mananc cea mai buna pizza. De fiecare data cand se vorbeste de Roma, parca imi trecare inima de bucurie. .
Anul acesta Electrolux a venit cu o provocare in randul bloggerilor culinari. Sa pregatim o reteta cu care sa impresionam un renumit chef italian. Premiul – o invitatie la Taste of Rome (18-20 septembrie), un festival unde isi dau intalnire cei mai renumiti chefi ai orasului.
Cum am o mare slabiciune pentru paste, am ales o reteta de Tagliatelle cu galbiori si trufa neagra. Cheful italian pe care l-am ales eu, este o cunoscuta blogerita si fondatoare a celebrului site Giallo Zafferano, Sonia Peronaci.
Pentru 2 persoane :: Preparare 2 ore :: Coacere 10 minute :: Dificultate mediePentru paste: – 300 g faina de grau dur – 3 oua – apa* Pentru sosul de paste: – 250 ml smantana de gatit – 4 linguri unt – 15 g galbiori uscati, hidratati in apa calda – 1 catel de usuroi – 50 ml vin alb sec – sare, piper – parmezan ras – pecorino ras – 250 g tagliatelle – busuioc – 1/2 trufa neagra Preparare: mai inatai pregatim pastele proaspete. Amestecam faina cu ouale si apa, pana obtinem un aluat nedet. Aici v-am aratat pas cu pas cum sa pregatiti pastele. Sosul pentru paste: Topiti untul intr-o tigaie. Galbiorii ii hidratati in apa calda. Ii scurgeti bine de apa si ii adaugati in untul topit impreuna cu usturoiul. Lasati pe foc cateva minute, 6-7. Adaugati vinul, coaceti inca 5 minute, pana se evapora tot alcoolul. Adaugati smantana de gatit si cateva feliute de trufa tocate marunt. Fierbeti tagliatellele al dente si adaugatile in sos. Adaugati parmezanul ras. Potriviti de sare si piper.Serviti pastele cu restul de trufa feliata, pecorino proaspat ras si busuioc verde.