Prajitura turnata cu branza
Probabil cea mai buna prajitura cu branza din cate am facut eu pana acum. Cu blat pufos, ca de pandişpan si umplutura densa din branza dulce si stafide. O prajitura deloc pretentioasa, care sunt convinsa ca o sa devina si preferata voastra.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 50 minute :: Dificultate scazuta
Blat:
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
Umplutura de branza:
500 g branza de vaci
4 oua
un praf de sare
4 linguri de gris
o mana buna de stafide, hidratate in rom
5 linguri de zahar
vanilie
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180gradeC. Pregatiti o tava cu diametru de 21×21 cm cu hartie de copt. Daca vreti ca prajitura sa nu iasa chiar atat de inalta, folositi o tava cu un diametru mai mare.
Intr-un bol, mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana cand se dizolva toata cristalele. Adaugati uleiul treptat si laptele. La final adaugati faina si praful de copt.
Trebuie sa rezulte un aluat gros.
Turnati jumatate din compozitie in tava si dati la cuptor pentru 10 minute. Dupa acest timp, turnati umplutura de branza si restul de aluat.
Dati prajitura la cuptor pentru 40 de minute.
Umplutura: intr-un bol adaugati toate ingredientele. Daca vreti sa iasa mai dulce prajitura, puteti adauga mai mult zahar.
Cat este calda, o presarati cu zahar pudra. O taiati cuburi doar dupa ce s-a racit!