Prajitura turnata cu branza

de Isabela Spataru

Prajitura turnata cu branza

IMG_8219

Probabil cea mai buna prajitura cu branza din cate am facut eu pana acum. Cu blat pufos, ca de pandişpan si umplutura densa din branza dulce si stafide. O prajitura deloc pretentioasa, care sunt convinsa ca o sa devina si preferata voastra. 

IMG_8155IMG_8190

 

Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 50 minute :: Dificultate scazuta

Blat:
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt

Umplutura de branza:
500 g branza de vaci
4 oua
un praf de sare
4 linguri de gris
o mana buna de stafide, hidratate in rom
5 linguri de zahar
vanilie

Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180gradeC. Pregatiti o tava cu diametru de 21×21 cm cu hartie de copt. Daca vreti ca prajitura sa nu iasa chiar atat de inalta, folositi o tava cu un diametru mai mare.
Intr-un bol, mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana cand se dizolva toata cristalele. Adaugati uleiul treptat si laptele. La final adaugati faina si praful de copt.
Trebuie sa rezulte un aluat gros. 

IMG_8111

Turnati jumatate din compozitie in tava si dati la cuptor pentru 10 minute. Dupa acest timp, turnati umplutura de branza si restul de aluat.
Dati prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

Umplutura: intr-un bol adaugati toate ingredientele. Daca vreti sa iasa mai dulce prajitura, puteti adauga mai mult zahar. 

IMG_8119IMG_8126

Cat este calda, o presarati cu zahar pudra. O taiati cuburi doar dupa ce s-a racit!

IMG_8178IMG_8196

IMG_8211

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.