Cu dulcele aceasta nu ai cum sa dai gres intr-o zi ploioasa, friguroasa, in care nu iti doresti decat sa stai sub patura si sa citesti. De cand ma stiu, am devorat cantitati industrial de mere, preferatele mele sunt „bot de iepure”, rosii si dulci, asa cum imi plac mie. Mmm… numai cand ma gandesc parca imi ploua in gura. De sucul de mere nu mai vorbesc, este preferatul meu pe viata.
Cu in praf de scortisoara si nucsoara, unt, cat sa le faca fragede si bine, merele astea sunt desertul perfect toamna! Servite cat sunt inca calde cu sirop de arat, o nebunie!
Pentru 4 personae :: Preparare 15 minute :: Frigere 10 minute :: Dificultate scazuta
– 2-3 mere mari
– 1 ou mare
– 30 g unt opit
– 110 ml lapte
– 100 g faina
– 1/2 lingurita praf de copt
– 1/2 lingurita scortisoara
– putina nucsoara
– sare
In plus:
– ulei de floarea soarelui
– sirop de artar
– prosop de hartie
Mod de preparare: intr-un bol batati oul cu un praf de sare. Adaugati untul topit si laptele. Turnati faina cernuta impreuna cu praful de copt. La sfarsit incorporati condimentele.
Merele le decojiti si le taiati felii de 2-3 milimetri. Le scoateti cotorul cu o forma rotunda micuta.
Intr-o tigaie incingeti ulei de floarea soarelui, tavaliti feliile de mar prin aluat si dupa le prajiti pe ambele parti pana devin aurii. Le scoateti pe un prosop de hartie pentru a lua excesul de grasime.