Lectia de gatit N.8 ~ Cum sa faci ganache de ciocolata
Bine v-am regasit la o noua lectie de gatit! Nu stiu de ce am abandonat acest proiect, dar cert e ca acum vreau sa-l rescot la lumina si sa va aduc alte lectii de gatit si tips-uri in bucatarie! Ideea asta mi-a venit acum cativa ani, cand si eu imi doream sa gasesc o astfel de lectie de gatit undeva. Sa invat retete de baza, pe care le pot dezvolta eu si sa jonglez cu ele in bucatarie. Practic asta vreau sa fac, sa va ajut pe voi cu sfaturi si retete extrem de simple, dar care sunt baza in bucatrie. Ca de fiecare data, toate ideiile noi mi le notez.
Dar astept si de la voi propuneri si retete pe care vreti sa le vedeti aici, la aceasta sectiune. Nu sunt experta in bucatarie, nu am facut nicio scoala, doar am experimentat mult in bucatarie, am stricat multe ingrediente si numai eu stiu cat m-am enervat pana cand am ajuns la rezultatul dorit.
Astazi va invat cum sa faceti ganache-ul de ciocolata perfect! Este reteta de baza, dar este foarte versatil si practic puteti jongla cu el si il puteti folosi la foarte multe deserturi.
[disclaim]Foloseste o ciocolata de foarte buna calitate, cu un continut minim de cacao de 60%. Calitatea ei, se v-a reflecta in gustul ganache-ului. La fel, si frisca este foarte importanta, foloseste frisca naturala, de foarte buna calitate.[/disclaim]
[warning]
Lectia de gatit N.1 ~ Paine facuta de tine Lectia de gatit N.2 ~ Pandispan pufos Lectia de gatit N.3 ~ Bignè-uri sau gogosi pentru eclere Lectia de gatit N.4 ~ Aluat pentru clatite Lectia de gatit N.5 ~ Piure de spanac Lectia de gatit N.6 ~ Pasta Brisee Lectia de gatit N.7 ~ Chocolate-Chip Cookies ~ Fursecuri ca la americani ~[/warning]
Ingredinete: – 200 g ciocolata, de buna calitate – 200 ml smantana lichida, naturala – 1/8 lingurita sare grunjoasa[disclaim]
Ustensile: – fund de lemn – cutit zimtat – bol de sticla – cratita mica – tel para – spatula de silicon[/disclaim]
Cum se face: Asaeaza un fund de lemn pe un prosop de bucatarie.






Usor ca 1-2-3. Maruntesti. Torni. Amesteci.
