1,7K
Cred ca toata lumea stie sa pregateasca clasicul aluat pentru clatite. In fiecare familie trebuie sa fie cineva care este expert in prepararea lor, aruncatul clatitei pe tavan :)) si bineinteles mancatul lor. Cred ca printre primele dulciuri pe care am incercat sa le fac cand eram mica, au fost clatitele. Ma ardeam la degete, parleam cratita, lipeam clatitele de tavan :)), dar pana la urma reuseam sa termin clatitele si toata lumea era fericita. O intamplare haioasa: era vara, vacanta mare de vara, eu eram la bucatarie si bineinteles pregateam clatite :D. Aveam o catelusa, Frisca o chema :)) si ii placeau si ei dulciurile ca si mine. De cate ori eram in bucatarie, ea statea pe langa mine, poate ii pica si ei ceva :D. Si i-a picat :)) …. o clatita direct in cap :)))). Eu vroiam sa le intorc fara paleta, sa le arunc, am aruncat prea tare clatita, s-a lipit de tavan si pe urma in capul catelusei mele :)). Eu nu mai puteam de ras si saracuta de ea de frica :)). Acum il am pe Maxi, care-mi „urmareste” fiecare pas in bucatarie si daca nu primeste ce vrea ma latra in continuu :D. Sa revenim la reteta, compozitia asta de clatite o stiu de mult, de pe vremea aceea :). Ies destul de multe, le puteti umple cu nutella, dulceata sau gem de care preferati sau chiar cu branza dulce.
Pentru 6 persoane :: Rapide :: Preparare 10 minute :: Coacere 1-2 minute/clatitaIngrediente:
– 500 ml lapte gras
– 2 oua
– 230 g faina
– putina sare
– putin ulei sau unt topit
– 500 ml lapte gras
– 2 oua
– 230 g faina
– putina sare
– putin ulei sau unt topit
Preparare: intr-un castron cu peretii inalti batem bine ouale impreuna cu putina sare si ulei sau unt topit.
Adaugam laptele si faina si batem cu telul/mixer pana nu mai sunt cocoloase si compozitia incepe sa faca bule mici.
O lasam deoparte.
O cratita speciala de clatite sau una normala teflonata, o ungem putin cu ulei si o lasam pe ochi sa se incinga bine. Luam cu polonicul compozitia si dinspe centru spre margini, rotim cratita sa se intinda toata compozitia.
Le coacem la foc mic.
Le rasturnam pe o farfurie adanca si ca sa stea calde si moi pana le terminati pe toate, acoperiti farfuria cu un castron mare sau capac.
Nu mai stiu cate ies dintr-o compozitie :P, de la 20 le-am pierdut numaratoarea :D.
Pofta buna la clatite! Si daca ati avut intamplari haslii la pregatirea lor, astept sa-mi scrieti aici.
Sfaturi:
– Daca nu aveti lapte, il puteti inlocui cu apa minerala/sifon, vor iesi la fel de pufoase.
– Daca doriti sa iasa mai crocante, adaugati in compozitie un pliculet de zahar vanilinat sau o ligura de zahar.
– Daca nu aveti lapte, il puteti inlocui cu apa minerala/sifon, vor iesi la fel de pufoase.
– Daca doriti sa iasa mai crocante, adaugati in compozitie un pliculet de zahar vanilinat sau o ligura de zahar.
17 comentarii
incercati sa puneti si 200 ml apa minerala in compozitia de clatite. si bineinteles putin mai multa faina daca puneti apa minerala.
bulele de co2 din apa le va face mult mai pufoase si cu mai multe gaurele:)
in rest felicitari pt blog
am facut si eu . foarte bune si pufoase. ai nota 10 🙂 multumesc
CristinaK, multu frumos pentru premiu. O saptamana buna iti doresc!
Melianda, te pup si multumesc frumos pentru premiu.
Martisor, imi cer scuze, vor apararea din data de 11 august.
Hello Dana, da si eu stiam de festivalul clatitelor, ce mi-ar fi placut sa ajung acolo :P.
Te pup, o saptamana excelenta!
Hello Nana, mersi frumos pentru premii, am trecut pe la tine , dar nu am apucat sa le ridic.
John thx 🙂
Cami mersi frumos. Sunt mai gustoase cu unt, dar daca nu ai, un pic de ulei nu strica 🙂
Isabela, te asteapta un premiu la mine! pupicei dulci!
Isabela te asteapta un premiu la mine, cand ai timp poti trece sa-l ridici.Pupici si o duminica placuta iti doresc!
Dar unde-au disparut pozele de la retetele mai vechi? M-am uitat la Tortul de clatite cu portocale si nu mai e nici o poza. Poti remedia?
hmmm…iar bunatati.pentru mine clatitele sunt cele mai super preparate,in copilarie mincam umplute cu zahar praf si zeama de lamiie,incercati si voi.saptamina trecuta intr-o statiune turistica MONEASA a fost festivalul clatitelor,eee acolo sa vedeti!la noi in ardeal se fac si cu ciuperci,sau sunca si cascaval,sau brinza sarata cu marar , pofta buna si succes, dana din arad
Bună Isabela! Meriţi nişte premii pentru clătitele ăstea pufoase. Te aştept cu drag pe blogul meu să le iei! O zi bună!
Bună Isabela! Meriţi nişte premii pentru clătitele ăstea pufoase. Te aştept cu drag pe blogul meu să le iei! O zi bună!
Absolutely beautiful pictures! Great job!
fOARTE FAIN TI-AU IESIT!
tOT ASA LE FAC SI EU, dar cu unt clar!
sunt cele mai bune daca adaugi unt topit, asa-i?