Parmigiana di pasta e melanzane (Parmigiana de paste si vinete)

de Isabela Spataru
E vara si trebuie sa profitam cat mai mult de legume. Am pregatit pentru familia mea acest fel de mancare foarte bun si care se pregateste destul de repede. “Parmigiana”, este un fel de mancare specific italienesc, care se prepara la cuptor cu diferite legume si branzeturi. Cea pe care am pregatit-o eu contine si paste, care o face mai consistenta si satioasa. Reteta din Cucina No Problem iunie/2009.
Pentru 4 persoane :: Rapida :: Preparare 30 minute :: Coacere 1 ora si 10 minute

Ingrediente:
– 250 g paste, de tip penne rigate sau mezze maniche
– 600 g vinete
– 800 g rosii
– 250 g cascaval
– parmezan razuit
– 2 oua
– 1 ceapa
– frunze de busuioc
– oregano uscat
– ulei extra virgin de masline
– sare si piper
Parmigiana di pasta e melanzanePreparare: mai intai pregatim sosul de rosii. Scoatem pielitele rosiilor, dupa cum urmeaza: le asezam intr-un castron incapator si cu grija turnam apa fiarta peste ele. Le lasam asa 2-3 minute, rasturnam apa si turnam peste ele apa rece de la robinet. Le mai lasam inca 2-3 minute.

Parmigiana di pasta e melanzane

Pielita de pe rosie se va desprinde foarte usor.

Parmigiana di pasta e melanzane

Le scoatem si cotoarele si le taiem cubulete mici.

Parmigiana di pasta e melanzane

Tocam si ceapa la fel. In 3-4 linguri ulei de masline inabusim ceapa. Adaugam rosiile si cand incep sa fiarba acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute. La final potrivim de sare si piper, adaugam si oregano uscat si busuioc.

Parmigiana di pasta e melanzane

Intr-o cratita adaugam ouale, turnam apa rece cat sa le cuprinda si le fierbem 8-9 minute. Le scoatem in apa rece(in felul acesta se vor decoji repede). Dupa ce s-au racit le taiem rondele.

Parmigiana di pasta e melanzane

Pregatim pastele si vinetele: intr-o cantitate mare de apa cu sare fierbem pastele al dente. le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Vinetele le taiem rondele de circa 1\2 cm.

Parmigiana di pasta e melanzane

Si le frigem pe grill pe amble parti.

Parmigiana di pasta e melanzane

Asamblarea: Amestecam intr-un castron pastele cu 2\3 din cantitatea de sos de rosii. Turnam jumatate din cantiatea de paste cu rosii pe fundul unei tavi, asezam ouale rondele si jumatate din cascavalul ras; presaram 2 linguri de parmezan ras si asezam jumatate din cantitatea de vinete grilate. Continuam cu paste si restul de cascaval ras, presaram alte 2 linguri de parmezan ras si completam cu restul de vinete. Turnam restul de sos de rosii si presaram cu cascaval ras.

Parmigiana di pasta e melanzane

Dam la cuptorul preincalzit la 180gradeC, pentru 30 de minute.
Se serveste calda, dar este foarte buna si rece. Pofta buna!

Parmigiana di pasta e melanzane

Parmigiana di pasta e melanzane

Related Posts

9 comentarii

XTCPlus august 5, 2009 - 7:10 pm

fata de ce mananc eu de obicei este foarte light 🙂

oricum revin cu o completare am pus si niste ciuperci si e excelenta 😀 in aceasta clipa suflu in ea căci cam arde 🙂

stefan

Răspuns
ISABELA august 5, 2009 - 8:52 am

Stefan sa stii ca mancarica asta nu e chiar “racoroasa si light” 😛 , dar daca zici tu 😀

Răspuns
ISABELA august 5, 2009 - 8:51 am

Elena mersi de vizita si de premiu. L-am ridicat.

Răspuns
ISABELA august 5, 2009 - 8:50 am

Mersi frumos Iulia.

Te pup!

Răspuns
ISABELA august 5, 2009 - 8:50 am

Lacrima, frumoasa si buna :”P

Răspuns
XTCPlus august 4, 2009 - 10:04 am

niceee

aveam pofta de ceva mai racoros si light, o sa incerc sa fac si eu asta azi
multumesc

stefan

Răspuns
Eileen august 4, 2009 - 7:54 am

Cat de bine arata si gustul pe masura! ai un premiu de ridicat de la mine!

Răspuns
Iulia august 4, 2009 - 7:11 am

Ti-a iesit tare bine!
Te asteapta un premiu pe blogul meu.Pupici,Isa!

Răspuns
Lacrima august 3, 2009 - 9:52 am

foarte frumoasa mancarica. de incercat cu siguranta 🙂

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult