Sfarsit de luna august. Rosiile in gradina sunt mari, zemoase, dulci, parca mai mare pacatul sa nu le folosim la un ketchup delicios de casa. Cum aveam la indemana cartea lui Jamie, am dat peste reteta lui. Zis si facut, imediat mi-am luat cosul si m-am dus in gradina sa adun legumele necesare. A iesit o bunatate de sos, de te lingi pe degete, nu alta! Stiu vin cu reteta cam tarziu pe blog. In ultimul timp ma organizez cam greu. Cum e inca sezonul conservelor, muraturilor si altor delicii pentru iarna care se pare o sa vina mai repede decat credem, treceti pe lista si ketchup-ul, e mult mai aromat si mai bun ca cel din comert. Noi nu suntem fani ketchup, preferam rosiile ca atare, dar asta facut in casa e mega-delicios! Merge la pizza, tot felul de fripturi la gratar, cartofi crocanti la cuptor.
Dintr-o compozitie iese aproximativ 500 ml de ketchup.
Ingrediente:
– 1 ceapa mare galbena – 1/2 bulb de fenicul – 1 capatana mica de telina – ulei de masline – o bucatica de ghimbir proaspat, 2-3 cm – 2 catei de usturoi – 1/2 ardei iute rosu – o mana buna de frunze proaspete de busuioc si tulpinile sale – 1 lingura seminte de coriandru – 2 cuisoare – 1 lingurita piper negru, proaspat rasnit – sare de mare – 1 kg de rosii sau un 1kg de rosii galbene – 200 ml otet de vin rosu – 70 g zahar brun

