Din pacate la noi pe piata n-am gasit, dar in supermarket am dat de caserole micute de coacaze negre si rosii, culmea de origine romaneasca, dar exagerat de scumpe.
Am luat si eu cateva caserole, cat sa fie 1 kg de bobite si am zis sa fac un gem, asa pentru dimineata, pe paine prajita.
Asa sa simt ca este vara si ca nu trece fara sa fac ceva cu coacaze. Daca mai gasesc si rosii, fac si din ele ceva.
Zaharul nu l-am cantarit, am adaugat asa din ochi.
Asa, am curat bobitele, le-am rasturnat intr-o oala, am turnat putina apa, zeama de la jumatate de lamaie si zahar, sa zic vreo 300 de grame.
Am lasat sa fiarba la foc mic, sa palpaie si sa parfumeze bucatria cu un miros de vara tarzie.
Cand gemul era bine legat, l-am luat de pe foc si rasturnat in borcanele.
3 comentarii
Nice One
Regards,
Sonali (http://indianrecipedelights.blogspot.com/)
minunat gemul tau!!!
ultima nostra recolta de coacaze am facut-o si eu dulceata …. e delicioasa !!!!
Chia azi am gasit coacaze la piata.Am cumparat si am facut inghetata.Daca mai gasesc,am sa fac si gem.Cred ca este grozav la cum arata.Ii simt parca gustu doar uitandu-ma la poze. P.S.Am deschis si eu un blog,si poate ai vrea sa mi te alaturi.Multumesc.