Gem de coacaze negre

de Isabela Spataru
CurrantsN-am mai mancat gem din acesta de cand eram micuta si cand mamaia mea prepara cantitati mari din aceste bobite delicioase. La munte, unde e casa parinteasca a bunicii mele, acolo aveau de toate: coacaze rosii si negre, afine, agude, zmeura, mure. Fructe de paudure, tare gustoase.

Blackcurrant jam

Din pacate la noi pe piata n-am gasit, dar in supermarket am dat de caserole micute de coacaze negre si rosii, culmea de origine romaneasca, dar exagerat de scumpe.
Am luat si eu cateva caserole, cat sa fie 1 kg de bobite si am zis sa fac un gem, asa pentru dimineata, pe paine prajita.
Asa sa simt ca este vara si ca nu trece fara sa fac ceva cu coacaze. Daca mai gasesc si rosii, fac si din ele ceva.
Zaharul nu l-am cantarit, am adaugat asa din ochi.

Blackcurrant jam

Asa, am curat bobitele, le-am rasturnat intr-o oala, am turnat putina apa, zeama de la jumatate de lamaie si zahar, sa zic vreo 300 de grame.
Am lasat sa fiarba la foc mic, sa palpaie si sa parfumeze bucatria cu un miros de vara tarzie.
Cand gemul era bine legat, l-am luat de pe foc si rasturnat in borcanele.

Blackcurrant jam

Related Posts

3 comentarii

Sonali Bhogle iulie 23, 2011 - 5:56 pm Răspuns
catkitchen iulie 21, 2011 - 6:55 am

minunat gemul tau!!!
ultima nostra recolta de coacaze am facut-o si eu dulceata …. e delicioasa !!!!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena iulie 20, 2011 - 8:18 pm

Chia azi am gasit coacaze la piata.Am cumparat si am facut inghetata.Daca mai gasesc,am sa fac si gem.Cred ca este grozav la cum arata.Ii simt parca gustu doar uitandu-ma la poze. P.S.Am deschis si eu un blog,si poate ai vrea sa mi te alaturi.Multumesc.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.