Gem de ananas

de Isabela Spataru
Pineapple JamAm gasit o reteta de gem de ananas pur si simplu deliciosa, cu aroma de condimente, dulce-acrisor, combinatia perfecta pentru un gem de-a dreptul divin. Il puteti folosi pe pancake, puteti umple clatitele cu el, orice combinatie este delicioasa.

Si unde mai puneti, cand fierbeti gemul, intreaga bucatarie se va invalui intr-un miros placut, care ne duce cu gandul la Sarbatori.Pineapple Jam

Am ales ca gemul sa fie putin spicy, asa ca am adaugam cateva condimente macinate fin.
Am luat un plic de condimente pentru vin fiert, care contine: scortisoara, cardamon seminte, ghimbir, coji de portocala, cuisoare si anason.

Spices

Si le-am macinat fin. Pastrati acest amestec, intr-un borcanel mic, inchis ermetic.

Spices

Pentru 2 borcanele :: Dificulate medie :: Preparare 10 minute :: Fierbere 30 minute
Ingrediente:
– 2 cups ananas ras
– 1 lamaie mare
– 1 portocala mare
– 1 1/2 cups zahar
– 1 lingurita condimente macinate
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.

Pineapple Jam

Preparare: de preferinta folositi anans proaspat. Eu nu am avut, am folosit ananas rondele din conserva. Il scurgeti bine de zeama si il treceti prin razatoare cu ochiuri mari. Eu l-am dat prin robot, cat sa se marunteasca, nu trebuie sa fie pasta fina.

Pineapple Jam

Lamaia si portocala le decojim cu cutitul. De jur imprejurului fructului, decojim, luand si partea alba, care este amara si va strica gustul gemului. Si pe acestea le dati prin razatoare sau prin robot, cat sa se marunteasca. Folositi portocala si lamaie, din acelea pentru suc.

Pineapple Jam

Rasturnam pulpa de ananas si cea de citrice intr-o oala care nu lipeste si turnam si zaharul.

Pineapple Jam

Punem cratita pe foc si lasam sa fiarba timp de 30 de minute, la foc mic. Nu uitati sa amestecati din cand in cand. Cu 5 minute inainte sa se faca gemul, adaugati si condimentele.

Pineapple Jam

Turnati gemul in borcanele. Mie mi-au iesit 2 borcanele micute si inca putin intr-un castronel.

Pineapple Jam

L-am servit pe o felie de paine (paine de Shabat) cu unt, un pahar de fresh de portocale si o ceasca de cafea. Un mic-dejun energizant.

Pineapple Jam

Related Posts

6 comentarii

ISABELA ianuarie 23, 2011 - 3:22 pm

Mitinita din Careffour am luat setul de cups.

Răspuns
Mitinita ianuarie 23, 2011 - 1:51 pm

super! vreau sa o incerc si eu! de unde ai setul de cups ca al meu s-a cam invechit si l-as schimba.in romaneste cum ii zice?

Răspuns
madalina noiembrie 23, 2010 - 11:55 am

buna,sunt super retetele tale..am de gand sa incerc gemul de gutui,ca tot e sezonul lor:)si reteta cu cornulete e super..bafta:)

Răspuns
kity ianuarie 24, 2010 - 7:05 pm

foarte inedita reteta!!am sa o incerc cu placere!

Răspuns
ISABELA ianuarie 24, 2010 - 2:54 pm

Sorry, dar la ANONIMI nu raspund.
M-am saturat sa va dot dati cu parerea, sa puneti intrebari si sa nu va semnati!

Răspuns
Anonymous ianuarie 24, 2010 - 2:50 pm

Poti sa-mi spui te rog unde ai gasit reteta?

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.