Am ales ca gemul sa fie putin spicy, asa ca am adaugam cateva condimente macinate fin.
Am luat un plic de condimente pentru vin fiert, care contine: scortisoara, cardamon seminte, ghimbir, coji de portocala, cuisoare si anason.
Si le-am macinat fin. Pastrati acest amestec, intr-un borcanel mic, inchis ermetic.
Ingrediente:
– 2 cups ananas ras
– 1 lamaie mare
– 1 portocala mare
– 1 1/2 cups zahar
– 1 lingurita condimente macinate
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Preparare: de preferinta folositi anans proaspat. Eu nu am avut, am folosit ananas rondele din conserva. Il scurgeti bine de zeama si il treceti prin razatoare cu ochiuri mari. Eu l-am dat prin robot, cat sa se marunteasca, nu trebuie sa fie pasta fina.
Lamaia si portocala le decojim cu cutitul. De jur imprejurului fructului, decojim, luand si partea alba, care este amara si va strica gustul gemului. Si pe acestea le dati prin razatoare sau prin robot, cat sa se marunteasca. Folositi portocala si lamaie, din acelea pentru suc.
Rasturnam pulpa de ananas si cea de citrice intr-o oala care nu lipeste si turnam si zaharul.
Punem cratita pe foc si lasam sa fiarba timp de 30 de minute, la foc mic. Nu uitati sa amestecati din cand in cand. Cu 5 minute inainte sa se faca gemul, adaugati si condimentele.
Turnati gemul in borcanele. Mie mi-au iesit 2 borcanele micute si inca putin intr-un castronel.
L-am servit pe o felie de paine (paine de Shabat) cu unt, un pahar de fresh de portocale si o ceasca de cafea. Un mic-dejun energizant.
6 comentarii
Mitinita din Careffour am luat setul de cups.
super! vreau sa o incerc si eu! de unde ai setul de cups ca al meu s-a cam invechit si l-as schimba.in romaneste cum ii zice?
buna,sunt super retetele tale..am de gand sa incerc gemul de gutui,ca tot e sezonul lor:)si reteta cu cornulete e super..bafta:)
foarte inedita reteta!!am sa o incerc cu placere!
Sorry, dar la ANONIMI nu raspund.
M-am saturat sa va dot dati cu parerea, sa puneti intrebari si sa nu va semnati!
Poti sa-mi spui te rog unde ai gasit reteta?