748
Cum iarna nu vrea sa plece de la noi, din contra, ne confruntam cu niste nameti si un geeer, de crapa pietrele. Mai tarziu am sa postez cateva fotografii pe facebook, asa cum am promis. Cand ajungem acasa, vrem sa mancam ceva consistent, bun si care, daca se poate, sa se prepare rapid. Am gasit aceasta reteta de chiftelute de pui pe blogul Amaliei si a doua zi le-am incercat. Merg foarte bine umplute cu un cum mic de branza, gen cascaval, emantaller, mozzarella, vor fi mult mai bune :P. Eu le-am umplut pe toate cu cascaval. Am ales sa le mancam cu un sos vanatoresc, dar pot fi bune si langa o salata de rosii si castraveti.
Pentru 2 persoane :: Dificultate medie :: Rapide :: Preparare 20 minute :: Prajire 20 minute
Ingredinete:
– 1 piet de pui, eu am jumate de la un mare
– 2 oua
– 1 ceapa
– sare, piper
– cascaval, optional
Pentru crusta:
– faina
– pu
– pesmet
Ingredinete:
– 1 piet de pui, eu am jumate de la un mare
– 2 oua
– 1 ceapa
– sare, piper
– cascaval, optional
Pentru crusta:
– faina
– pu
– pesmet
Preparare: saram si piperam pietul de pui si il frigem pe grill.
Dupa ce s-a racit il dam prin robot sau prin masina de tocat.
Adaugam ouale, ceapa, sare si piper dupa gust.
Amestecam pana devine o compozitie omogena, buna de modelat chiftelute.
Daca doriti, le puteti umple cu un cubulet de branza.
Dupa ce am format chiftelute, le dam prin faina, ou batut si pesmet.
Le prajim in baie de ulei si le lasam la scurs pe un servet absorbant.
Le-am servit cu sos vanataoresc, reteta o gasiti aici.
Sa aveti pofta buna!
6 comentarii
Iata ca nu am incercat niciodata cu branza si…nici nu mi-a dat vreodata prin cap; siacum ca ma gandesc, cred ca ar merge chiar foarte bine 😉
Suna extraordinar..arata super..mc mult…mai putin pana la ziua fetitei mele…abia astept sa le fac
Buna Zouzou, uite ca aperitiv mai posti face o pasta de avocado, http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/11/pasta-de-avocado.html, sau o rulada de spanac, http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/06/rulada-de-spanac-cu-crema-de-branza-si.html.
Ca fel principal poti face un pui aromat la cuptor cu garnitura de legume, http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/04/pui-aromat-la-cuptor-garnitura-de.html si desert un cheseecake cu zmeura(mrge si cu congelata), http://dobrinisabela.blogspot.com/2009/07/chessecake-cu-zmeura.html
Sper ca sunt de foloso, petrecere frumoasa!
Mersi Amalia, au fost bune si cu branza 😛
Buna Iza,
Am o mare rugaminte la tine!!!!!!!! vine ziua fetitei mele implineste 2 anisori si nu stiu ce sa fac de mancare :(( sunt in pana de idei. Aceste chiftelute suna minunat ca aperitiv, dar in rest nu stiu ce sa mai fac. Te rog ajuta-ma
Mc mult
Hey Iza , amandoua folosim aceleasi ustensile si robot dar si tocator :)). Faine ti-au iesit, cred ca-s super bune cu branza ! Te pup!