N-am mai postat pe site o reteta de fingers food de foarte mult timp. La noi de Craciun se face mamaliga, eu nu pot manca sarmalele cu varza fara mamaliga calda si smantana :)) Si cica imi iese si mie mamaliga cum trebuie, m-am gandit sa fac o chestie mai interesanta cu ea. Dupa ce am fript-o pe gratar (am sa va povestec alta data), acum m-am gandit sa o fac crocanta la cuptor, cu mult parmezan si condimentata cu fulgi de chilly. A iesit o nebunie!
Ingrediente:
– 700 ml apa
– malai*
– 1/2 lingura sare grunjoasa
– 1 lingurita ierburi uscate
– fulgi de chilly
– 3 linguri pline de parmezan proaspat ras
– ulei de masline
Preparare: puneti apa intr-o oala sau unde pregatiti voi deobicei mamaliga, adaugati sarea, ierburile uscate, fulgii de chilly si parmezanul. Cand apa incepe sa fiarba adaugati in ploaie malaiul in timp ce amestecati energic. Eu folosesc telul para, imi iese o mamaliga fara cocoloase. N-am scris la ingrediente cat malai sa puneti, aici depinde de care folositi si de gradul lui de absorbtie. Cel din magazin e diferat ca cel facut la moara din boabe de porumb.
Ungeti cu ulei de masline o suprafata de lucru si turnati mamaliga. Nivelati toata suprafata ei cu o lingura. O lasati sa se raceasca complet.
Intre timp preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapeati o tava cu hartie de copt. Taiti mamaliga sub forma de betisoare. Le asezati frumos in tava, stopiti totul cu ulei de masline si parmezan ras.
Dati la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand devin crocante.
Noi le-am servit la un mic-dejun intarziat, cu oua ochiuri moi si branza.