2,1K
Budinca de dovlecel cu smantana
Pe principiul, nicio vara fara dovlecel, astazi am venit cu o noua reteta,! Pentru ca ii iubesc atat de mult, am ajus sa fac in bucatarie tot felul de combinatii delicoase. Budinca asta este un aperitiv lejer de vara, pufoasa si pe care o poti pregati in timp record!
Pentru 4 persoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 1 ora :: Dificultate scazuta
Ingrediente
– 700 g dovlecel
– 1 morcov, cca. 50 g
– 3 oua
– 200 g smantana groasa
– 125 g cascaval
– 10 g praf de copt
– 55 g faina
– sare, piper
Ingrediente
– 700 g dovlecel
– 1 morcov, cca. 50 g
– 3 oua
– 200 g smantana groasa
– 125 g cascaval
– 10 g praf de copt
– 55 g faina
– sare, piper
In plus:
– rosii
– cascaval ras
– rosii
– cascaval ras
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatiti o tava medie de cuptor (30X30), pe care o ungeti cu putin ulei.
Dovleceii ii dati pe razatoare, cea cu ochiuri mari si dupa ii stoarceti foarte bine de apa pe care o lasa. Morcovul il razuiti si pe el.
Separat bateti oule cu sare si piper. Adaugati samanata, cascavalul razuit, faina si praful de copt. Cand devine o compotie omogena, adaugati legumele rase. Amestecati.
Turnati compozitia in forma pregatita.
Dovleceii ii dati pe razatoare, cea cu ochiuri mari si dupa ii stoarceti foarte bine de apa pe care o lasa. Morcovul il razuiti si pe el.
Separat bateti oule cu sare si piper. Adaugati samanata, cascavalul razuit, faina si praful de copt. Cand devine o compotie omogena, adaugati legumele rase. Amestecati.
Turnati compozitia in forma pregatita.
Peste budinca adaugati felii de rosie si cascaval ras. Dati la cuptor pentru 1 ora.
O lasati in tava sa se raceasca si dupa o portionati.
O lasati in tava sa se raceasca si dupa o portionati.
[yumprint-recipe id=’23’]