Ma stiti pe mine, ador sa stau in bucatarie, dar acum vara parca nu mai am atat de mult chef sa pregatesc tot felul de chestii, care implica sa tin cuptorul mult deschis si asa mai departe. Chiar si eu in sezonul asta mai iau o pauza de la bucatarit prea mult si incerc pe cat posibil retete rapide, care sa nu ma faca sa stau cu orele in bucatarie.
Pentru astazi v-am pregatit trei retete rapide si gustoase cu Bruschette Maretti. Daca nu stiati, aceste bruschette sunt pregatite dupa retete din Italia, cu ingrediente atent selectionate si coapte la cuptor. Sunt ideale asa ca atare, dar eu m-am gandit sa le fac si mai atractive si am pregatit trei retete cu ele. Sunt sigura ca acum vara va invitati prietenii acasa la un film, la o mica petrecere sa le aratati poze din vacanta. Ei cu retetele astea trei v-ati scos! Prietenii o sa fie super incantati de cat de bune sunt (si astectoase) si voi ca n-ati stat o vesnicie in bucatarie!
Prima reteta Bruschette Pesto, eu le-am facut o crema rapida, din doua tipuri de branza, peste care am adaugat somon afumat.
A doua, Bruschette Salami e Pepperoni, cu rosii cherry, care sunt atat de dulci si masline kalamata. Mai simplu de atat nu se poate!
Iar Grissinele le-am „asortat” cu un dip de ricotta, dar cald. Buun, bun!
Nu uitati sa „asortati” inatlinirile cu prietenii vostri cu multa voie buna si daca aveti si alte idei cu aceste Bruschette, sa-mi spuneti si mie!
Bruschette Pesto - cu branza de capra si somon afumat
Bruschette Salami e Pepperoni - cu rosii cherry si masline kalamataAvem nevoie de: – Bruschette Maretti Salami e Pepperoni – 250 g rosii cherry – 50 g masline kalamata – 1/2 ceapa alba – 1 catel de usturoi – sare, piper – busuioc uscat – ulei de masline Cum se face: Tocati rosiile cherry cat se poate de mic. La fel si restul de ingrediete. Le amestecati intr-un bol cu condimetele. Pe fiecare bruschetta adaugati o cantitate rezonabila de amestec. Serviti imediat!
Grissini cu dip de ricottaAvem nevoie de: – Grissini Maretti – 250 g ricotta – coaja de la jumatate de lamaie – 1/2 lingurita rosmarin tocat fim – 1 catel de usturoi – sare, piper – putin ardei iute – ulei de masline Cum se face: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate adaugati toate ingredientele si le omogenizati bine. Dati dip-ul de ricotta la cuptor pentru 15-20 de minute, pana devine aurie deasupra. Serviti cat este inca calda cu Grissini. Aveti de ales din 4 variante de grissini: Clasice, Picante, Cu Rosii si Cu Ceapa.