Trebuie sa va recunosc ceva. Reteta asta am facut-o acum aproape doi ani, pe fuga am facut fotografiile, pentru ca familia mea mare si galagioasa abia astepta sa guste din Baba Ganoush. Reteta am facut-o prin luna august, cand vinetele alea bune erau in toi si le-am copt acasa, pe plita. Le-au dat o aroma asa de buna. La scurs le-am lasat tot afara, la aer.
Este o reteta pentru The Food Connection, proiect initiat de fetele de la Savori Urbane. Luna aceata este randul Cristinei sa gazduiasca bucataria libaneza. Ma bucur tare mult, cu ocazia asta o sa fac mai multe retete acasa, nu doar hummus, pe care l-am facut pana acum de 28659 ori si sa nu mai iau la rand toate restaurantele libaneze.
O sa mai gasiti la mine pe blog falafel si tabouleh, perfecte acum primavara.
Imi place sa fac baba ganoush la robot, iese asa o pasta fina si buna rau. Dar daca vreti sa simtiti putin din pulpa vinetei, le tocati cu un cutit de ceramica si dupa adaugati restul de ingrediente.
Sa nu uitam de o pita buna sau bagheta si te-ai facut cu o gustare rapida!
Ingrediente:
– 3 vinete mari coapte
– putina sare
– 3 catei de usturoi
– 1 lingura ulei de masline
– 3 linguri zeama de lamaie
– putin chilli, optional
– 130 g pasta de susan (Tahini)
– o legatura de patrunjel
Mod de preparare: coaceti vinetele. Dupa ce s-au racit le decojiti si le lasati la scurs. Pulpa de vinete o adaugati in vasul robotului si restul de ingrediente. Potriviti de sare si optional putin chilli pudra. Mixati pana de vine o pasta fina.
Turnati pasta intr-un vas, turnati deasupra putin ulei de masline, chilli si patrunjel verde tocat.