Grisine & Prosciutto

de Isabela Spataru

{Grisine & Prosciutto} #Iloveitalianfood

IMG_1079

Un snack atat de delicios! Le ador pur si simplu. Perfecte pentru o seara cu prietenii, acasa, la un film bun sau pur si simplu la un pahar de prosecco :D.
Tot ce ai neveoie este de: un pachet de grisine, din acelea italiene si normal, prosciutto crudo! Eu am vrut sa fac gisinele in casa, sunt mult mai gustoase decat cele din comert, dar voi alegeti varianta cea mai buna pentru voi!
Ce ziceti, v-am facut pofta?
 
 

 
Grisine (pentru aproximativ 20 de bucati):
Ingrediente:
– 200 g faina
– 50 g gris
– 125 ml apa calduta
– 6 g drojdie uscata
– 2 linguri ulei de masline
– 1/2 lingurita zahar
– 1 lingurita sare

Preparare: intr-un bol adaugam toate ingredientele uscate, la mijloc formati un cuib, unde adaugati apa calduta si uleiul de masline. Framantati un aluat cu mainele, pana devine neted si elastic.
Acoperim bolul cu folie de plastic si il lasam la cald sa creasca aluatul pentru 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 180gradeC, tepetam o tava mare cu hartie de copt.
Formam grisine lungi si subtiri. Eu le-am facut mai lungi, aproape cat tava, dar voi le faceti cum vreti, important e sa fie la aceeasi grosime. Nu le vrem pe unele mai groase, iar pe altele mai subtiri, in felul asta nu o sa se coaca toata in acelasi timp. Asadar, toate sa fie la fel!

Le coacem pentru 15-20 de minute pana devin usor aurii.

IMG_1086

[disclaim]Daca doriti sa le aromatizati deasupra cu ceva, inainte sa le introduceti la cuptor, le ungeti cu putina apa si presarati orice vreti, cum ar fi: legume deshidratate, boia, susan, mac, etc.[/disclaim]
Cand sunt complet reci, invelim fiecare grisina cu cateo fasie de prosciutto crudo.

IMG_1090

Spor la rontaiala!

Reteta de grisine adaptata de la LauraA.

[warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning]
 
 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.