Hummus

de Isabela Spataru

IMG_5164

Nu e mare lucru sa faci un hummus cremos si gustos acasa. Iti trebuie un robot destul de puternic si multa rabdare sa decorticam bobitele de naut. Da, acesta este secretul pentru un hummus cremos si fin. Se ia conserva de naut, se spala bine bobitele cu apa si cu multa rabdare, in vreo jumatate de ora le terminati. Glumesc, nu, probabil mai repede, daca aveti vreun prieten prin preajma.

Dar si nautul este important sa fie bun, gustos, fiert cat trebuie. Sincer eu m-am lasat de fiert naut dupa ce l-am descoperit pe cel de la Sun Foods. Este excat cum trebuie. Si da, dintre toate conservele de la ei, acesta imi place cel mai mult. Si chiar nu stiu de unde au aflat, dar intr-o zi m-am trezit la usa cu ditamai cutia plina de naut. Me verry happy!

10614326_10202535738176413_8779006360830729053_n

Ingrediente:
– 1 doza naut
– 1/3 cup tahini
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri suc de lamaie
– 1 catel de usturoi

1 cup = 250 ml

IMG_5145

Preparare: in vasul robotului mixati toate ingredientele cateva minute pana devin o pasta fina. Daca hummus-ul va iese prea consistent, puteti adauga una-doua linguri de apa.

Noi il servim deobicei cu paine prajita, ulei de masline si za`atar. O nebunie!

IMG_5183

 Mai poti incerca si urmatoarele retete de Hummus:
[warning]– Hummus cu rosii uscate[/warning]
[warning]– Hummus cu ardei copt rosu[/warning]

 

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult