Nu e mare lucru sa faci un hummus cremos si gustos acasa. Iti trebuie un robot destul de puternic si multa rabdare sa decorticam bobitele de naut. Da, acesta este secretul pentru un hummus cremos si fin. Se ia conserva de naut, se spala bine bobitele cu apa si cu multa rabdare, in vreo jumatate de ora le terminati. Glumesc, nu, probabil mai repede, daca aveti vreun prieten prin preajma.
Dar si nautul este important sa fie bun, gustos, fiert cat trebuie. Sincer eu m-am lasat de fiert naut dupa ce l-am descoperit pe cel de la Sun Foods. Este excat cum trebuie. Si da, dintre toate conservele de la ei, acesta imi place cel mai mult. Si chiar nu stiu de unde au aflat, dar intr-o zi m-am trezit la usa cu ditamai cutia plina de naut. Me verry happy!
Ingrediente:
– 1 doza naut
– 1/3 cup tahini
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri suc de lamaie
– 1 catel de usturoi
1 cup = 250 ml
Preparare: in vasul robotului mixati toate ingredientele cateva minute pana devin o pasta fina. Daca hummus-ul va iese prea consistent, puteti adauga una-doua linguri de apa.
Noi il servim deobicei cu paine prajita, ulei de masline si za`atar. O nebunie!
Mai poti incerca si urmatoarele retete de Hummus: [warning]– Hummus cu rosii uscate[/warning] [warning]– Hummus cu ardei copt rosu[/warning]