1,6K
Cu ceva timp in urma am primit acasa un cos plin cu bunatati fara gluten de la Schar Romania si cu o provocare din partea Ruxandrei, autoarea blogului Gourmandelle, prin care ma ruga sa pregatesc o reteta sau doua fara gluten, cu ce am primit eu in cos. Din toate produsele, cel mai mult mi-a facut cu ochiul mix-urile de fainuri, demult imi doream sa le testez.
Asa ca n-am stat mult pe ganduri si am pregatit o prajitura mega-ciocolatoasa cu sos, of course, de ciocolata si zmeura. N-ai zice ca e fara gluten, are o consistenta densa, usor umeda si foarte gustoasa. O sa va placa la nebunie, trebuie musai sa o incercati!
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 25 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente: Pentru o tava cu diametrul de 23 cm – 240 ml lapte integral – 2 linguri cafea solubila – 2 oua medii – 150 g zahar – 75 ml ulei de floarea-soarelui – 2 lingurite extract de vanilie – 75 g faina Schar Mix it! – 75 g faina Schar Mix Patisserie ( Mix C) – 100 g cacao – 1 lingurita praf de copt – 1 lingurita bicarbonat de sodiu – 1/2 lingurita sare Sosul de ciocolata – 200 ml smantana pentru frisca – 200 g ciocolata cu lapte – 1 lingurita de miere – 1/8 lingurita de sare Pentru decor: – zmeura Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tava in care o sa coaceti prajitura o ungeti cu putin ulei si dupa presarati faina pe toata suprafata. Atentie, folositi tot faina fara gluten. Intr-un bol adaugati laptele, cafeaua solubila, uleiul, zaharul, sarea si ouale usor batute. Le omogenizati. Separat, in alt bol, adaugati restul de ingrediente uscate, peste care turnati amestecul lichid. Cu mixerul la primul nivel, mixati timp de 2-3 minute. Turnati compozitia in tava pregatita si dati prajitura la cuptor pentru 20-25 de minute. Nu o tineti mai mult de atat, ea trebuie sa ramana usor umeda. O lasati sa se raceasca complet in tava si dupa o rasturnati pe o farfurie. Sosul de ciocolata il pregatiti dupa cum v-am aratat la postarea asta. O imbracati in sos de ciocolata si adaugati zmeura.