Un weekend condimentat cu arome secrete

de Isabela Spataru

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-128

Vineri dupa-amiaza, cu genata plina de haine groase (la Covasna se anunta frig), m-am intalnit cu restul colegilor bloggeri si fara prea mare intarziere am pornit catre locul nostru de joaca si munca :)), cel de la Tg.Secuiesc. Timpul pana acolo a trecut destul de repede si am ajuns la fix, tocmai cand se inserase, pentru a petrece seara intr-un foisor tare simpatic, langa un foc imens, unde ne-am cunoscut mai bine la un pahar de palinca! Tare buna.

Dar scopul nostru din acea seara a fost sa stabilim ce o sa pregatim a doua zi, adica sa incercam sa ghicim cele 3 retete secrete. Asa ca, am convocat de urgenta echipa Puya si dupa multe dezbateri, de genul: “”Nop, reteta aia nu-i buna” “Baaai, gata asta e, sigur ii batem pe adversari”, am ramas la urmatoarele trei retete:

Pentru Reteta Secreta A: Tapas cu piept de pui picant
Pentru Reteta Secreta B: Gnocchi Arabiatta
Pentru Reteta Secreta C: Cartofi frantuzesti
 
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-437
 
Sa va reamintesc si cele doua echipe inca odata:
Echipa Puya:
Cristi Borod – http://www.bucatarmaniac.ro
Alina – http://www.tvdece.ro
Andrei Cismaru – http://www.andreicismaru.ro
Si subsemnata :)
 
Echipa Cabral:
Andreea Ibacka – http://www.andreeapatrascu.ro
Madalin de la http://www.wine&knives.ro
Razvan – http://www.tvdece.ro
Andi Carlan – http://www.sabucatarim.ro
Andreea Stan – http://www.provinciala.ro
 
Sambata, cu noapte in cap, cat inca era racoare si bine, noi am fost prezenti pe ogor, unde am vazut cum se recolteaza cartofii aceia buni din care se fac chips-urile Lay’s. Am fost si sus pe combina, dar ne-am intrecut si la recoltat cartofi manual. Normal ca echipa noastra a fost cea mai buna si in timp record, aka cat ai zice Hermes, am umplut doua cosuri.
 
 
[warning]La ferma M&P Agro, in mod traditional se cultiva soiul Hermes. [/warning]
 
Dupa, alaturi de capitanii de echipa, Cabral si Puya, ne-am indreptat catre Muzeul Haszmann Pal din Tg. Secuiesc, unde a avut loc sesiunea noastra de gatit. Un loc absolut minunat, daca ajungeti prin zona, sa nu-l ratati, o sa va placa la nebunie!
 
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-182
 
Ne-am luat in primire bancurile de lucru si am trecut la treaba. De mare ajutor ne-au fost plitele si cuptoarele Electrolux.
 
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-290
 
Nu am avut vreo strategie anume, singura noastra grija a fost sa avem preparate impecabile, pline de gust, savoare si cel mai important sa fim cat mai aproape de cele trei retete secrete.
 
 
Din juriu a facut parte, expertul culinar, Florin Itu si echipa Lay’s. Feedback-ul lor a fost bun, dar din pacate doar cu Cartofii frantuzesti ne-am apropiat cat de cat de reteta secreta C. 🙁
 
fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-450
 
Dar sa va zic si ce a gatit echipa adversa, cea condusa de Cabral.
 
Pentru Reteta Secreta A: Curry Chicken
Pentru Reteta Secreta B: Pizza Pepperoncino
Pentru Reteta Secreta C: Supa frantuzeasca de ceapa.
 
Echipa lui Cabral s-a apropiat cel mai mult de reteta secreta B, cu Pizza Pepperoncino.
 
Asadar, cu totii am iesit castigatori!
 
Dar din pacate n-am reusit sa ghicim noile retete Lay’s.
 
Incepand cu data de 15 Septembrie poti intra aici si poti ghici noile retete Lay’s. Se lasa cu super premii!
 
Cea mai tare gasca va saluta!
 
Mai jos aveti o super galerie de fotografii, realizate de Dragos Asaftei.
 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.