Cartofi dulci la cuptor, cu ghimbir si lime

de Isabela Spataru
Roasted Sweet Potatoes with Ginger and LimeIi pregatesc pentru prima data si ma intreb de ce nu i-am incercat pana acum, sunt yamyy yammm :P.
Cartofii dulci au o textura cremoasa si un gust dulce-picant, ideali pentru mancaruri savuroase.
Exista doua tipuri: cei cu pulpa portocalie si cei cu pulpa cream pala.
Acesti cartofi sunt bogati in fibre, contin Vitaminele, A, C si B6 si o excelenta sursa de carbohidrati.
Cei cu pulpa portocalie sunt bogati si in betacaroten.
Se gasesc in toate supermarketurile, eu i-am luat din Kaufland. Cand ii luati, incercati sa ii alegeti pe cei mai mici, sa nu aiba coaja patata si sa nu fie paliti. Am observat ca nu prea se cumpara la noi, poate si pentru pretul lor un pic piperat si poate nicinu stiu cum sa-i prepare.
Daca i-ati cumparat si nu ii folositi in ziua respectiva, nu va faceti probleme, se pastrea bine la loc intunescos si racoros pana la o saptamana.
Asa, eu am incercat o reteta extrem de usoara, la cuptor cu ghimbir si lime. Au iesit asa de buuuni, parca nu ma mai saturam. I-am mancat asa ca atare si pot spune ca sunt foarte satiosi.
Abia astept sa mai incerc si alte retete, ma gandeam la o supa- crema :P.

Pentru 2 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 10 minute :: Coacere 20 minute
Ingredienete:
– 500 g cartofi dulci
– 1 lingura ulei de masline
– 1 bucatica ghimbir proaspat, ras fin
– 1 lime, coaja si sucul
– sare si putin piper
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava cu hartie de copt. Curatati cartofii de coaja si spalati si ii taiati in cuburi potrivite, toate cam de aceeasi marime. In asezati in tava, intr-un singur strat, ii stopiti cu uleiul de masline. Radeti coaja de lime, o adaugati, stoarceti si sucul de la ea. Adaugati ghimbirul ras fin, putina sare si piper. Dati la cuptor pana se rumenesc bine pe ambele parti.Sunt un deliciu, crocanti la exterior, moi si aromati in interior. Aduce putin la gust cu dovleacul copt, dar nu este :). Trebuie sa-i incercati sa vedeti cat de buni sunt.
Sa aveti o saptamana buna!

Roasted Sweet Potatoes with Ginger and Lime

Related Posts

9 comentarii

Ana M. Ciolacu decembrie 14, 2010 - 3:55 pm

Cat de bine arata! O sa ii fac chiar pt diseara, ca mi-ai facut o pofta enorma.Pupici!

Răspuns
Deea decembrie 13, 2010 - 10:38 am

Foarte bine arata, si tentanti. Eu ii pregateam fetitei mele cand avea cateva luni sub forma de piure, si erau buni chiar si asa. Ma bucur ca mi-ai adus aminte de „sweet potatoes”. Chiar acum ma duc sa cumpar.

Răspuns
ISABELA decembrie 13, 2010 - 10:25 am

Iulia daca iti place dovleacul copt, sigur o sa-ti placa si astia 😛
Pup si eu si numai bine!

Răspuns
ISABELA decembrie 13, 2010 - 10:25 am

Sara si mie imi plac, sa ii testez si pe restul familiei sa vad ei ce zic 🙂

Răspuns
ISABELA decembrie 13, 2010 - 10:24 am

Mmmm… Ophelia umpluti, suna delicios :P.

Răspuns
Iulia decembrie 13, 2010 - 10:07 am

Nu am mancat pana acum cartofi dulci si tot am senzatia ca pierd ceva minunat. O sa cumpar si eu saptamana asta totusi.
Reteta arata delicios! Te cred ca sunt foarte buni! Pupicei!

Răspuns
Sara & Miki decembrie 12, 2010 - 9:00 pm

Si eu tot de curand i-am avut ca garnitura la port. Imi plac sunt gustosi.

Răspuns
ophelia1983 decembrie 12, 2010 - 7:38 pm

da …o supa crema e perfecta! eu am incercat de curand si iese o minunatie! cu bucatele de gorgonzola e un deliciu! o alta reteta pe care ai putea sa o incerci ar fi de cartofi dulci la cuptor umpluti cu branza dulce si marar, iar la final stropiti cu smantana!

o sa incerc cat de curand reteta ta!

Răspuns
ZELİHA-UMUTSEPETİ decembrie 12, 2010 - 6:26 pm

Woww harika bir yemek olmuş…
Ellerine sağlık..
sevgiler..

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.