1,7K
Ii pregatesc pentru prima data si ma intreb de ce nu i-am incercat pana acum, sunt yamyy yammm :P.
Cartofii dulci au o textura cremoasa si un gust dulce-picant, ideali pentru mancaruri savuroase.
Exista doua tipuri: cei cu pulpa portocalie si cei cu pulpa cream pala.
Acesti cartofi sunt bogati in fibre, contin Vitaminele, A, C si B6 si o excelenta sursa de carbohidrati.
Cei cu pulpa portocalie sunt bogati si in betacaroten.
Se gasesc in toate supermarketurile, eu i-am luat din Kaufland. Cand ii luati, incercati sa ii alegeti pe cei mai mici, sa nu aiba coaja patata si sa nu fie paliti. Am observat ca nu prea se cumpara la noi, poate si pentru pretul lor un pic piperat si poate nicinu stiu cum sa-i prepare.
Daca i-ati cumparat si nu ii folositi in ziua respectiva, nu va faceti probleme, se pastrea bine la loc intunescos si racoros pana la o saptamana.
Asa, eu am incercat o reteta extrem de usoara, la cuptor cu ghimbir si lime. Au iesit asa de buuuni, parca nu ma mai saturam. I-am mancat asa ca atare si pot spune ca sunt foarte satiosi.
Abia astept sa mai incerc si alte retete, ma gandeam la o supa- crema :P.
Cartofii dulci au o textura cremoasa si un gust dulce-picant, ideali pentru mancaruri savuroase.
Exista doua tipuri: cei cu pulpa portocalie si cei cu pulpa cream pala.
Acesti cartofi sunt bogati in fibre, contin Vitaminele, A, C si B6 si o excelenta sursa de carbohidrati.
Cei cu pulpa portocalie sunt bogati si in betacaroten.
Se gasesc in toate supermarketurile, eu i-am luat din Kaufland. Cand ii luati, incercati sa ii alegeti pe cei mai mici, sa nu aiba coaja patata si sa nu fie paliti. Am observat ca nu prea se cumpara la noi, poate si pentru pretul lor un pic piperat si poate nicinu stiu cum sa-i prepare.
Daca i-ati cumparat si nu ii folositi in ziua respectiva, nu va faceti probleme, se pastrea bine la loc intunescos si racoros pana la o saptamana.
Asa, eu am incercat o reteta extrem de usoara, la cuptor cu ghimbir si lime. Au iesit asa de buuuni, parca nu ma mai saturam. I-am mancat asa ca atare si pot spune ca sunt foarte satiosi.
Abia astept sa mai incerc si alte retete, ma gandeam la o supa- crema :P.
Pentru 2 persoane :: Dificultate redusa :: Preparare 10 minute :: Coacere 20 minute
Ingredienete:
– 500 g cartofi dulci
– 1 lingura ulei de masline
– 1 bucatica ghimbir proaspat, ras fin
– 1 lime, coaja si sucul
– sare si putin piper
Ingredienete:
– 500 g cartofi dulci
– 1 lingura ulei de masline
– 1 bucatica ghimbir proaspat, ras fin
– 1 lime, coaja si sucul
– sare si putin piper
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava cu hartie de copt. Curatati cartofii de coaja si spalati si ii taiati in cuburi potrivite, toate cam de aceeasi marime. In asezati in tava, intr-un singur strat, ii stopiti cu uleiul de masline. Radeti coaja de lime, o adaugati, stoarceti si sucul de la ea. Adaugati ghimbirul ras fin, putina sare si piper. Dati la cuptor pana se rumenesc bine pe ambele parti.Sunt un deliciu, crocanti la exterior, moi si aromati in interior. Aduce putin la gust cu dovleacul copt, dar nu este :). Trebuie sa-i incercati sa vedeti cat de buni sunt.
Sa aveti o saptamana buna!
Sa aveti o saptamana buna!
9 comentarii
Cat de bine arata! O sa ii fac chiar pt diseara, ca mi-ai facut o pofta enorma.Pupici!
Foarte bine arata, si tentanti. Eu ii pregateam fetitei mele cand avea cateva luni sub forma de piure, si erau buni chiar si asa. Ma bucur ca mi-ai adus aminte de „sweet potatoes”. Chiar acum ma duc sa cumpar.
Iulia daca iti place dovleacul copt, sigur o sa-ti placa si astia 😛
Pup si eu si numai bine!
Sara si mie imi plac, sa ii testez si pe restul familiei sa vad ei ce zic 🙂
Mmmm… Ophelia umpluti, suna delicios :P.
Nu am mancat pana acum cartofi dulci si tot am senzatia ca pierd ceva minunat. O sa cumpar si eu saptamana asta totusi.
Reteta arata delicios! Te cred ca sunt foarte buni! Pupicei!
Si eu tot de curand i-am avut ca garnitura la port. Imi plac sunt gustosi.
da …o supa crema e perfecta! eu am incercat de curand si iese o minunatie! cu bucatele de gorgonzola e un deliciu! o alta reteta pe care ai putea sa o incerci ar fi de cartofi dulci la cuptor umpluti cu branza dulce si marar, iar la final stropiti cu smantana!
o sa incerc cat de curand reteta ta!
Woww harika bir yemek olmuş…
Ellerine sağlık..
sevgiler..