Super simplu de facut, dar tare gustos. Recolta de anul acesta de capsuni din gradina bunicii a fost buna, asa ca am pus si cateva pungi de capsuni la congelator. Asa ca pot pregati acest gem chiar si la iarna.
Ideal dimineata, la micul-dejun. Il puteti servi pe paine prajita, in cereale, porrige si chiar si in smoothie-uri. Despre semintele de chia am scris si aici.
Ingrediente:
– 500 g capsuni congelate
– 2-3 linguri miere*
– 2 linguri seminte de chia
– sucul de la o lamaie
Preparare: intr-o craticioara medie, fierbeti capsunile la foc mic. Cand au inceput sa fiarba, reduceti focul la mic de tot si le lasati sa fiarba pentru 5-6 minute. Dupa, cu o furculita sau cu blenderul transformati capsunile in piure.
Adaugati mierea*, sucul de lamaie si semintele de chia. Fierbeti in contiunare gemul de capsuni la foc mic pentru inca 5 minute.
Turnati gemul in borcanele.
Il tineti la frigider si il puteti consuma in maxim 2 saptamani.
[warning]*Adaugati mai multa miere, in functie de cat de dulce va place gemul.[/warning]