Dulceata de rubarba si capsuni

de Isabela Spataru
Strawberry Rhubarb JamPrima data cand prepar rubarba. Nu i-am dat niciodata importanta cand o vedeam in supermarket (numai in Kaufland am vazut) la raionul cu fructe exotice. Prima data cand m-am incumetat sa iau rubarba nu avem de unde sa aleg, toate tijele erau palite, abia am gasit patru mai bunicele. Le-am combinat cu capsuni, se inteleg tare bine :P, si mi-a iesit o dulceata asa de aromata, dulce-acrisoara.
Acum am in frigider aproape un kilogram de rubarba si asteapta sa prepar ceva bun din ea :P. Caut o reteta de tarta, ceva …. Nu gasesc nicio reteta, daca stiti voi o reteta de tarta, prajitura, astept sa mi-o trimiteti 😀

Rhubarb

Ingrediente:
– 680 g rubarba taiata
– 680 g capsuni
– 500 g zahar
– 2 linguri suc proaspat de lamaie
Asa sa incepem cu dulceata noastra :). Spalati bine tijele de rubarba si taiati partea de suc unde au fost taiate frunzele. Si cealalta parte o taiem. Luam fiecare tija si le taiem feliute potrivite. Imi place culoarea asta de roz cu punctulete 🙂Rhubarb

Capsunile le trecem rapid printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs. Ale mele au fost din gradina, mici si aromate. Dupa ce s-au scurs de apa le taiem in doua daca sunt micute si daca sunt mari in felii.

Strawberry

Adaugam rubarba si capsunile in oala in care fierbem dulceata, turnam zaharul si sucul proaspat de lamaie. Amestecam sa-si lase fructele zeama. In cava minute si-au lasat suc si zaharul se topise de tot.

Strawberry loves Rhubarb

Asezam oala pe foc, la mic, si lasam sa fiarba. Nu amestecati cu lingura in dulceata, este regula pentru toate felurile de dulceata sa nu se amestece, asa stiu de la mamaia si ma conformez :P. Doar miscati oala. In circa 20 de minute dulceata este gata. Stiti deja cum va dati seama, daca siropul se ingheaga pe farfurie, dulceata e gata!

Strawberry Rhubarb Jam

O turnati in borcanele, sterilizate in prealabil.

Strawberry Rhubarb Jam

Related Posts

8 comentarii

Anonymous iunie 18, 2011 - 8:15 pm

mmmmmmmmmmmmmmmmm tin minte compotul de rubarba de la mama.
Maine imi fac si eu dulceata cu rubarba.
pot spera si eu la etichetele tale.
madalinaoprea@yahoo.com

Răspuns
Maris iunie 18, 2011 - 7:44 pm

Tocmai am stins focul dulcetei cu rabarbar si capsuni…o minunatie…Multumesc pentru etichetele cu capsuni trimise pe e-mail!!

Răspuns
catkitchen iunie 12, 2011 - 5:52 pm

offff , tare as vrea sa gasesc si eu rubarba , am auzit ca e fff buna , dar din pacate la noi nu se gaseste :(:(… cred ca este delicioasa aceasta combinatie !!!

Răspuns
Anonymous ianuarie 13, 2011 - 1:51 pm

Cultiv rubarba si vand in sezon. Zona Bucuresti. adysm61@yahoo.com

Răspuns
Anonymous iulie 26, 2010 - 11:26 am

I se mai spune si revent.

Jamie Oliver are cateva retete in „Acasa la Jamie – Gateste-ti o viata frumoasa” si inca una in „Sa gatim cu Jamie – Cum sa devii un bucatar mai bun”.

Nu am avut un scanner la dispozitie, asa ca am apelat la o metoda low-tech – am fotografiat retetele direct din carte. Le-am arhivat, dar nu le-am redimensionat, pt a fi lizibile.

http://fbx.ro/ejgzixthgf7t2bvz – rubarba.zip – 38,49 MB

Enjoy!

Răspuns
Anonymous iunie 26, 2010 - 7:22 pm

Am vazut pe site-ul lui jamie oliver prajitura si tarta cu rubarba:)

Răspuns
Anonymous iunie 20, 2010 - 11:47 am

Eu am tot cautat, dar inca nu am gasit rubarba… sper totusi ca voi gasi la un moment dat! Am cumparat in schimb, gem gata preparat cu rubarba si mere. Cred ca si asta e o buna combinatie! Minunate retetele tale, dar abia acum mi-am „luat inima-n dinti” sa-ti scriu. Felicitari!
Leely

Răspuns
Bianca iunie 18, 2010 - 9:14 pm

Asteptam aceasta reteta. Cu siguranta e buna.
dar de ce nu ai curatat rubarba? ca trebuie curatata.
Uite eu am facut o reteta de praji cu rubarba si e foarte buna.
http://biancams76.blogspot.com/2010/06/prajitura-cu-rubarba.html

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.