Acum am in frigider aproape un kilogram de rubarba si asteapta sa prepar ceva bun din ea :P. Caut o reteta de tarta, ceva …. Nu gasesc nicio reteta, daca stiti voi o reteta de tarta, prajitura, astept sa mi-o trimiteti 😀
– 680 g rubarba taiata
– 680 g capsuni
– 500 g zahar
– 2 linguri suc proaspat de lamaie
Capsunile le trecem rapid printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs. Ale mele au fost din gradina, mici si aromate. Dupa ce s-au scurs de apa le taiem in doua daca sunt micute si daca sunt mari in felii.
Adaugam rubarba si capsunile in oala in care fierbem dulceata, turnam zaharul si sucul proaspat de lamaie. Amestecam sa-si lase fructele zeama. In cava minute si-au lasat suc si zaharul se topise de tot.
Asezam oala pe foc, la mic, si lasam sa fiarba. Nu amestecati cu lingura in dulceata, este regula pentru toate felurile de dulceata sa nu se amestece, asa stiu de la mamaia si ma conformez :P. Doar miscati oala. In circa 20 de minute dulceata este gata. Stiti deja cum va dati seama, daca siropul se ingheaga pe farfurie, dulceata e gata!
O turnati in borcanele, sterilizate in prealabil.
8 comentarii
mmmmmmmmmmmmmmmmm tin minte compotul de rubarba de la mama.
Maine imi fac si eu dulceata cu rubarba.
pot spera si eu la etichetele tale.
madalinaoprea@yahoo.com
Tocmai am stins focul dulcetei cu rabarbar si capsuni…o minunatie…Multumesc pentru etichetele cu capsuni trimise pe e-mail!!
offff , tare as vrea sa gasesc si eu rubarba , am auzit ca e fff buna , dar din pacate la noi nu se gaseste :(:(… cred ca este delicioasa aceasta combinatie !!!
Cultiv rubarba si vand in sezon. Zona Bucuresti. adysm61@yahoo.com
I se mai spune si revent.
Jamie Oliver are cateva retete in „Acasa la Jamie – Gateste-ti o viata frumoasa” si inca una in „Sa gatim cu Jamie – Cum sa devii un bucatar mai bun”.
Nu am avut un scanner la dispozitie, asa ca am apelat la o metoda low-tech – am fotografiat retetele direct din carte. Le-am arhivat, dar nu le-am redimensionat, pt a fi lizibile.
http://fbx.ro/ejgzixthgf7t2bvz – rubarba.zip – 38,49 MB
Enjoy!
Am vazut pe site-ul lui jamie oliver prajitura si tarta cu rubarba:)
Eu am tot cautat, dar inca nu am gasit rubarba… sper totusi ca voi gasi la un moment dat! Am cumparat in schimb, gem gata preparat cu rubarba si mere. Cred ca si asta e o buna combinatie! Minunate retetele tale, dar abia acum mi-am „luat inima-n dinti” sa-ti scriu. Felicitari!
Leely
Asteptam aceasta reteta. Cu siguranta e buna.
dar de ce nu ai curatat rubarba? ca trebuie curatata.
Uite eu am facut o reteta de praji cu rubarba si e foarte buna.
http://biancams76.blogspot.com/2010/06/prajitura-cu-rubarba.html