
Inghetata cu menta imi luam mereu din oras, imi place tare mult, mai ales in combinatie cu ciocolata amaruie, yammmy :P. Am incercat-o si eu in casa si mi-a iesit la fel ca cea din oras :D.
Cremoasa, racoritoare mmmm …. ce mai, o bunatate!
Daca vreti sa preparati reteta taiati multa menta din gradina sau luati din piata ori market. O spalati bine si o lasati sa se usuce. Si nu va speriati de cantitatea mare de menta, chiar nu este multa.
Ouale, eu am folosit din acelea de tara, proaspete, din cauza asta inghetata este mai galbuie.
Albusurile ramase de la inghetata nu le aruncati, le pastari intr-o punguta, la congelator.
Pentru 6 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1h :: La masina 30 minute _ la congelator 4-5 oreIngrediente:– 250 ml lapte
– 150 g zahar
– 500 ml frisca lichida
– putina sare
– 40 g frunze proaspete de menta, cam o cana de 250 ml indesata bine cu frunze
– 5 galbenusuri
– 100 g ciocolata maruie, min. 50% cacao
– 150 g zahar
– 500 ml frisca lichida
– putina sare
– 40 g frunze proaspete de menta, cam o cana de 250 ml indesata bine cu frunze
– 5 galbenusuri
– 100 g ciocolata maruie, min. 50% cacao

Cand amestecul de lichide si menta s-a incalzit, luati-l de pe foc si acoperiti craticioara. Lasati sa se infuzeze menta 30 de minute.
Scoateti menta cu o strecuratoare. Presati bine cu o lingurita frunzele de menta in strecuratoare, pana iese toata esenta din ele.
Restul de 250 ml de frisca lichida o bateti separat.
Reincalziti laptele, separat intr-un castron amestecati galbenusurile, cand laptele este caldut turnati-l trepatat peste oua. Fierbeti acest amestec pana se ingroasa, amestecati cu o spatula tot timpul. Aveti grija sa nu coaceti oualae! Lasati acest amestec sa se raceasca complet. Turnati peste el frisca batuta si omogenizati. Topiti ciocolata amaruie. Pe fundul caserolei turnati cateva fasii de ciocolata topita, turnati inghetata si iar ciocolata topita si tot asa, in straturi. Eu am facut inghetata la masina si dupa am dat-o la congelator cu ciocolata in straturi, doar cat sa se intareasca.
Foarte buna, sper sa o incercati!
8 comentarii
Bravo!!Fac mereu inghetata asta,de cand a aparut!!!
Isabela cu mare drag te astept cu alta reteta preparata in perioada 1 iunie – 29 iunie 2011 … provocarea se refera la aceasta perioada.. Multumesc frumos pentru intelegere… Retete e de vis !! pupici
o idee geniala..chiar zilele trecute o auzeam pe o prietena ca ar face inghetata de menta si habar nu aveam ca este posibil.Avand in vedere ca menta mea abia creste in jardiniera *(pusa cu scopul de a mentola limonada), abia astept sa o jumulesc si pt o inghetata
Mmm…ce buna pare! Si e atat de aspectuoasa! Ce fericiti trebuie sa fie ai tai sa manance atatea bunatati! 🙂
Incredibil ce bine arata, vreau si eu mai ales pe caldurile astea, te astept cu un premiu si o leapsa pe blogul meu.
Delicios..delicios:)
imi e gradina plina de menta, o sa ii dau un scop nobil! superba inghetata 😀
Wow, one of the best read posts so far.