Semifreddo de mascarpone – cremos, delicious, gata in 10 minute!
Inghetata este desertul meu preferat! In special in aceasta perioada, cand zilele sunt din ce in ce mai calduroase, este desertul perfect pentru mine! Fie ca savurez o gelata adevarata in oras, fie ca imi cumpar ceva rapid din supermarket, fie ca-mi fac acasa ce imi pofteste inima, pe toata o ador! Stii cand ai acasa o masina de inghetata poti face absolut orice combinatie iti trece prin cap! Reteta de astazi este un semifreddo cremos si dens, ca o veritabila gelata italina! Se topeste foarte repede, are la baza doar trei ingredient, iar unul dintre ele este laptele! Nu este aerat si fluffy ca si inghetata pe care o stiti la caserola, acola o sa gasiti mult aer inglobat in timpul fabricarii – am scris aici despre diferenta dintre gelata si inghetata!
Si da, puteti sa-l faceti si voi chiar daca nu aveti masina de inghetata! Va recomand sa folositi un vas de tabla/inox atunci cand dati semifreddo la congelator. La fel, recipientele in care serviti semifreddo sa fie racite bine in congelator, asa nu o sa se topeasca inghetata cand o turnati in ea. Sunt mici secrete si detalii pe care trebuie sa le stiti pentru a savura o inghetata buna si acasa, nu doar in oras!
Varianta mea de semifreddo de mascarpone contine doar trei ingredinete: lapte integral, zahar pudra si mascarpone. Si pentru ca am vrut sa-l servesc mai altfel, am facut rapid un blat de pandispan cu ciocolata si un sos ganache cu whisky. Poate la aspect nu va incanta, dar gustul a fost de milioane!
Pentru 2 personae :: Preparare 10 minute :: La masina 20 minute - La congelator 3 ore :: Fara fierbere
Ingredienete:
Semifreddo de mascarpone:
– 250 g mascarpone
– 125 g lapte integral
– 125 ml zahar pudra
Pentru pandispanul de ciocolata:
– 3 oua
– 150 g zahar
– 150 g faina
– 100 g unt
– 100 g ciocolata amaruie
– un praf de sare
– 100 g ciocolata amaruie
– 100 g smantana pentru frisca
– un praf de sare
– 1 lingurita whisky
Varianta congelata: turnati compozitia intr-un vas de tabla si dat la congelator pentru vreo 3-4 ore.