Semifreddo de mascarpone

de Isabela Spataru

Semifreddo de mascarpone – cremos, delicious, gata in 10 minute!

IMG_5672

Inghetata este desertul meu preferat! In special in aceasta perioada, cand zilele sunt din ce in ce mai calduroase, este desertul perfect pentru mine! Fie ca savurez o gelata adevarata in oras, fie ca imi cumpar ceva rapid din supermarket, fie ca-mi fac acasa ce imi pofteste inima, pe toata o ador! Stii cand ai acasa o masina de inghetata poti face absolut orice combinatie iti trece prin cap! Reteta de astazi este un semifreddo cremos si dens, ca o veritabila gelata italina! Se topeste foarte repede, are la baza doar trei ingredient, iar unul dintre ele este laptele! Nu este aerat si fluffy ca si inghetata pe care o stiti la caserola, acola o sa gasiti mult aer inglobat in timpul fabricarii – am scris aici despre diferenta dintre gelata si inghetata!

Si da, puteti sa-l faceti si voi chiar daca nu aveti masina de inghetata! Va recomand sa folositi un vas de tabla/inox atunci cand dati semifreddo la congelator. La fel, recipientele in care serviti semifreddo sa fie racite bine in congelator, asa nu o sa se topeasca inghetata cand o turnati in ea. Sunt mici secrete si detalii pe care trebuie sa le stiti pentru a savura o inghetata buna si acasa, nu doar in oras!

Varianta mea de semifreddo de mascarpone contine doar trei ingredinete: lapte integral, zahar pudra si mascarpone. Si pentru ca am vrut sa-l servesc mai altfel, am facut rapid un blat de pandispan cu ciocolata si un sos ganache cu whisky. Poate la aspect nu va incanta, dar gustul a fost de milioane!

IMG_5675

Pentru 2 personae :: Preparare 10 minute :: La masina 20 minute - La congelator 3 ore :: Fara fierbere

Ingredienete:

Semifreddo de mascarpone:

– 250 g mascarpone
– 125 g lapte integral
– 125 ml zahar pudra
Pentru pandispanul de ciocolata:
– 3 oua
– 150 g zahar
– 150 g faina
– 100 g unt
– 100 g ciocolata amaruie
– un praf de sare

Pentru ganache:
– 100 g ciocolata amaruie
– 100 g smantana pentru frisca
– un praf de sare
– 1 lingurita whisky

IMG_5643

Mod de preparare pandispan de ciocolata: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Pregatiti o tava pentru tort. Separati ouale. Ciocolata si cu untul le topiti la microunde. Le amestecati bine. Albusurile le bateti spuma impreuna cu un praf de sare. Turnati treptat zaharul si mixati in continuare pana cand cristalele de zahar se topesc complet. Adaugati galbenusurile, unul cate unul. Amestecul de unt si ciocolata. Faina cernuta si cu miscari de jos in sus amestecati. Turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 20-25 de minute. Il lasati pe un gratar sa se raceasca.
Mod de preparare ganache de ciocolata si whisky: tocati ciocolata marunt, adaugati peste ea smantana incalzita, whisky si un praf de sare. Lasati asa cateva minute si dupa amestecati pana se incorporeaza totul.
Mod de preparare semifreddo de mascarpone: intr-un bol mixati toate cele trei ingredinete 2-3 minute. Compotia o turnati in masina de inghetata si lasati sa-si faca treaba pentru vreo 20 de minute.
Varianta congelata: turnati compozitia intr-un vas de tabla si dat la congelator pentru vreo 3-4 ore.
IMG_5651
Asamblare: in cupe de inghetate congelate in prealabil sau in orice vas doriti voi. Incepeti cu sosul de ciocolata, semifreddo, blat, iar sos, semifreddo si la sfarsit sos de ciocolata!
IMG_5678
Sa aveti pofta!

 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.