Si ce daca e frig afara si ploua, eu tot va aduc soarele si caldura in casa cu o inghetata cremoasa si fina de capsuni. Saptamana trecuta am fost acasa si tot drumul eram cu gandul la capsunile astea mici si aromate, care nu se compara cu ce gasim noi prin supermarketuri. Abia asteptam sa-mi iau castronelul si sa fug in gradina. Dupa ce am mancat pe saturate, am zis sa incerc si o reteta noua de inghetata de capsuni. Nucile pecan erau pentru alta reteta, dar au mers perfect la inghetata.
Ingrediente: – 150 g zahar
– 150 ml lapte
– 200 g capsuni bine coapte
– 1 ou
– 150 ml frisca lichida naturala


Lasati amestecul sa se raceasca la temperatura cameri si dupa il dati la rece pentru cel putin 4 ore. Dupa acest timp, adaugati capsunile facute piure si frisca lichida nebatuta. Omogenizati totul.
Acum, daca nu aveti masina de inghetata ca mine, va recomand sa congelati inghetata in vase de tabla, tavi de cozonac, etc. Nu o sa iasa super cremoasa, dar se merita incercarea.
La masina de inghetata o lasati maxim 30 de minute, pana cand devine aerata. O rasturnati in vasele pregatite pentru congelator.
O serviti cu nuci pecan si capsuni proaspete din belsug!
1 cometariu
Arata super inghetata! In plus, e perfecta pentru ca nu necesita o masina de inghetata 🙂