Inghetata de capsuni

de Isabela Spataru

IMG_2600

Si ce daca e frig afara si ploua, eu tot va aduc soarele si caldura in casa cu o inghetata cremoasa si fina de capsuni. Saptamana trecuta am fost acasa si tot drumul eram cu gandul la capsunile astea mici si aromate, care nu se compara cu ce gasim noi prin supermarketuri. Abia asteptam sa-mi iau castronelul si sa fug in gradina. Dupa ce am mancat pe saturate, am zis sa incerc si o reteta noua de inghetata de capsuni. Nucile pecan erau pentru alta reteta, dar au mers perfect la inghetata.

IMG_2517

Ingrediente:
– 150 g zahar
– 150 ml lapte
– 200 g capsuni bine coapte
– 1 ou
– 150 ml frisca lichida naturala
 
IMG_2540
Preparare: intr-o craticioara incalziti laptele. Separata, in alt vas, bateti oul cu zaharul si un praf de sare. Trepatat adaugati lapetele cald peste acest amestec, cu grija sa nu coaceti oul.IMG_2648

Lasati amestecul sa se raceasca la temperatura cameri si dupa il dati la rece pentru cel putin 4 ore. Dupa acest timp, adaugati capsunile facute piure si frisca lichida nebatuta. Omogenizati totul.

IMG_2616
Acum, daca nu aveti masina de inghetata ca mine, va recomand sa congelati inghetata in vase de tabla, tavi de cozonac, etc. Nu o sa iasa super cremoasa, dar se merita incercarea.
La masina de inghetata o lasati maxim 30 de minute, pana cand devine aerata. O rasturnati in vasele pregatite pentru congelator.

IMG_2641

O serviti cu nuci pecan si capsuni proaspete din belsug!

IMG_2586

Related Posts

1 cometariu

Laura iunie 16, 2014 - 10:07 pm

Arata super inghetata! In plus, e perfecta pentru ca nu necesita o masina de inghetata 🙂

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult