Inghetata de banane si sos de ciocolata

de Isabela Spataru
Banana Ice Cream & Chocolate SauceSi acum vin cu o reteta de inghetata de banane care se prepara asa de repede s este asa de buna. Bine trebuie sa aveti rabdare pana se congeleaza feliutele de banane, dar dupa,cine savureaza o inghetata buna?
Vara trecuta am gasit-o pe blogul Inei aceasta reteta. Am tot facut-o in disperare, eu fan declarat inghetata, asta a fost perfecta pentru mine.
Ma tot pregateam sa o fotografiez, dar niciodata nu am apucat. Prea buna, prea repede se termina.
Asa ca acum i-a venit randul :P.
Pentru o cupa mare de inghetata avem nevoie de:
– 2 banane bine coapteCe trebuie sa faceti:
– Taiati bananele feliute, le asezati intr-un bol, le acopeiti si repede la congelator. Procedati asa de cu seara sau dati repede congelatorul pe quick freezer.
Dupa ce feliutele sunt inghetate le rasturnati in blender si le maruntiti. Dupa ce s-au transformat in bucatele mici mici, le transferati in robotul de bucatarie unde mixati bine de tot pana devine o crema fina. Si gata inghetata! O asezati intr-un bol/cupa pe care ati tinut-o putin la congelator sa fie rece.
Savurati inghetata ca atare sau cu un minunat sos de ciocolata, care apropo, este the best, buuuun, de Alin nu m-a crezut cand i-am spus din ce e facut. Deci reteta byAni Phyo.Banana Ice Cream & Chocolate SauceSos de ciocolata: by Ani Phyo
– 3/4 cup miere sau sirop de agave
– 1/2 cup cacao
1 cup = 250 ml
Toate se amesteca bine pana rezulta un sos dens si incredibil de delicios.

Si daca tot am facut un desert super sanatos si raw vegan, astazi, pentru prima data am incercat fructele Goji. Le-am gasit la market intamplator, cautam ceai verde. Am tot citit despre aceste fructe si chiar eram curioasa sa le incerc.
Concluzia: vor fi mereu la mine in bucatarie, la cat sunt de bune si sanatoase nu au cum sa lispeasca.

Goji este cunoscut de peste 2000 de ani in Tibet si folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor benficii curative. Localnicii care consuma zilnic sub forme diferite – ca fructe uscate, juice, ceai sau ca ingrediente in mincaruri – traiesc mai mult, mai energic si mai sanatos chiar si peste 100 de ani.

S-a dovedit statistic ca in aceasta regiune numarul persoanelor cu virste peste 100 de ani este de 16 de ori mai mare ca in celelalte regiuni ale lumii!!

♥ GOJI ♥

Este un cadou de la natura, un concentrat de vitamine, minerale, polizaharide, amino acizi, uleiuri esentiale si alte elemente importante pentru corpul uman.Este al doilea in lume ca continut de vitamina C, contine mai mult beta caroten ca morcovii si mai mult fier decit o friptura dar este bogat in vitamina B si altele.
Este cel mai eficient antioxidant – consumul a numai 2o grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti!!Datorita acestor componente goji ajuta la prevenirea si tratarea mai multor afectiuni, intareste sistemul imunitar, ajuta la prevenirea inbatrinirii organismului, este un tonofiant general al corpului uman.

♥ GOJI ♥

Conţinut de micronutrienţi

21 de minerale– fier,magneziu,potasiu,cupru,calciu,selenium,fosfor,germanium s.a.;
18 aminoacizi care formeaza un bloc de proteine si contin 8 substante necesare vietii;
cantitati mari de vitamine- continut foarte mare de vitamina C, B1, B2, B6, precum si vitamina E-foarte rar intilnit in alimente;
8 polizaharide (31% din greutatea fructului) şi 6 monozaharide;
5 acizi graşi nesaturaţi (incluzând acizi esenţiali precum acizii linoleic şi alfa-linoleic);
fitosteroli;
o gama larga carotenoizi, cu efect antioxidant puternic, inclusiv betacarotena si zeaxatina;
numeroşi pigmenţi fenolici (fenoli).

Conţinut macronutritivcarbohidraţi– 68%, proteine– 12%, lipide-10% şi fibre 10%. Valoare calorică totală: 370 (kCal)/100 g de fructe uscate.
Sursa: goji.ro Banana Ice Cream & Chocolate Sauce

Related Posts

9 comentarii

Adoriana mai 23, 2011 - 3:11 pm

ce bine arata cat de curand o sa incerc si eu reteta…ai un premiu de la mine: http://adoluk.blogspot.com/2011/05/liebster-blog.html

Răspuns
Mihaela mai 21, 2011 - 3:27 pm

Isabela, am incercat inghetata, este superba, si fara sa spal blenderul, am pus niste capsuni congelate cu putin sirop simplu din apa si zahar infuzat cu ghimbir (pe care il aveam ramas prin frigider) si a iesit o minunatie! Multumesc pentru reteta, un week-end placut!

Răspuns
maya mai 19, 2011 - 3:25 pm

Asa fac si cu capsuni congelati!Iese super!
Arata tare cremoasa înghetata ta!Super!
xoxoxo

Răspuns
Camy mai 17, 2011 - 11:16 am

Wow, cum arata!!!
Super!

Răspuns
Soex mai 17, 2011 - 10:40 am

Deja 4 comentarii! Super tare :)!

Eu am Goji cumparat din Kaufland undeva la 11 le 100g.

Cat despre inghetata – n-am stiut ca se face asa de simplu… O sa ma gandesc intens la ea doar pana ingheata bananele 😀

Răspuns
Adela Zilahi mai 17, 2011 - 4:33 am

Cred ca e super delicioasa! Am auzit de acest fruct dar nu am gustat, nici nu am vazut la noi in marketuri… o zi frumoasa!

Răspuns
Alina---Explora Cuisine mai 16, 2011 - 10:12 pm

Chiar azi am cumparat goji beeries 🙂 arata super fain inghetata ta, si sosul acela pare foarte interesant, si cu siguranta mai sanatos! Imi place mult reteta ta!

Răspuns
Retetele lui Ari mai 16, 2011 - 8:55 pm

si mie imi place mult reteta Inei de inghetata ..sosul trebuie sa-l incerc si eu, m-ai facut curioasa

Răspuns
Mihaela mai 16, 2011 - 8:27 pm

Super inghetata! si doar din banane! trebuie sa incerc si eu, si o sa incerc si siropul de ciocolata 🙂 Frumoasa prezentare!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.