Sorbet de zmeura

de Isabela Spataru
Raspberry sorbetAdor inghetata in fel si chip! Cred ca nu exista sortiment sau aroma care sa nu-mi placa.
Sorbetul insa este altceva, doar pe baza de fructe si sirop de zahar. Aromat, in care simti doar gustul fructului si atat. Cred ca pe timp de vara prepar sorbet in fiecare saptamana, fac galetusa de la masina plina, il rastorn intr-o caserola si cand am pofta ma servesc.
Ce-mi place la sorbet, e ca se prepara repede, doar adaugi ingredientele in blender si mix.
Sorbetul de zmeura, e printre cele mai aromate si mai fine pe care le-am savurat pana acum si slava Domnului am gustat ceva :)).
Cum zmeura inca e pe piete, mi-am facut stocul si pentru la iarna, am congelat-o si acum ne delectam cu ea ca atare si sub forma de sorbet.
Pentru 4 perosane :: Preparare 10 minute :: Dificulate scazuta
Ingrediente:
– 500 g zmeura
– 1 lamaie
– 2/3 cup zahar
– 3/4 cup apa

1 cup = 250 ml

Fresh Raspberry

Preparare: pregatim siropul de zahar. Adaugam apa+zaharul intr-o craticioara. Din momentul cand incepe sa fiarba, lasam pe foc mic 5 minute. Il lasam sa se raceasca complet.
Zmeura o mixam in blender cu sucul de la o lamaie. Adaugam si siropul. Eu am strecurat tot amestecul de seminte. Asa, dam la rece pana in momentul cand vrem sa pregatim sorbetul. Dar sa stea macar o ora la rece.

Raspberry sorbet

Turnam in masina de inghetata si in maxim 20 minute este gata.
Intre timp sa avem la congelator caserola in care il rasturnam si cupele in care il servim. In felul acesta cupele scoase din congelator, cand vom turna sorbetul nu se va topi repede.

Putem servi cu napolitane pentru inghetata!

Raspberry sorbet

Zilele placute si relaxante de vara va doresc!
Si ca tot veni vorba de vara, am taiat menta din ghiveci, acum e la uscat. Bine recolta cea mare e la tara, la mine doar de decor.

Mint

[yumprint-recipe id=’6′]

Related Posts

6 comentarii

johanna iulie 2, 2012 - 3:44 pm

chiar daca afara sunt doar 18 gr, m-as infrupta si eu din cateva cupe de sorbet,arata demential

Răspuns
viorica dinu iulie 17, 2011 - 7:02 am

Sezonul fructelor este in toi. Dar zmeura este de departe cea buna. Felicitari !

Răspuns
Soex iulie 15, 2011 - 8:16 am

Nu stiu ce gust are dar pozele sunt pline de soare, se simte vara de pe varful limbii pana in adincul ochilor!

Răspuns
Marian iulie 14, 2011 - 4:14 pm

Ce culoara intensa… pozele sunt superbe!
Salutari din Belgia,
Marian

Răspuns
sarah iulie 13, 2011 - 9:17 pm

are o culoare atat de fumoasa.si fiind vorba de zmeura nu poate fi decat delicios.
o seara minunata

Răspuns
Dana Cristea iulie 13, 2011 - 7:27 pm

WoW !!!cum arata!!!minunat, sigur o sa-l pregatesc si eu zilele astea cat inca mai este zmeura.
o seara minunata!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult