Sorbet de rubarba si capsuni

de Isabela Spataru

IMG_2695

Vreau sa marchez cum se cuvine inceputul verii astonomice (azi, 21 iunie este solstitiu de vara), cu o reteta perfecta pentru sezonul cald! Bine, daca e sa ma iau dupa vremea care este acum in Bucuresti, asa un inceput de toamna, cu frig si ploaie, in care soarele este zgarcit cu noi, dar nu ma iau, sunt sigura ca o sa vina si soarele si caldura pe strada noastra!

Sorbetul este varianta mai light a inghetatei. Practic il poti face din ce fruct vrei si daca mai esti norocosul posesor a unei masini de inghetata, toata vara iti ai desertul asigurat! Daca nu ai masina, zic totusi sa-l incerci, doar ca din ora in ora sa mai amesteci prin recipientul cu sorbet de la congelator. Nu-ti garantez ca o sa iasa la fel de cremos ca cel la masina, dar aroma si gustul de fruct o sa le ai garantat!

IMG_2673

Mi-am dorit demult sa incerc un sorbet cu rubarba si capsuni si iata ca ia venit randul! Pentru mine, rubarba, este inca, un fruct surprinzator! Ma tot minunez cum din niste tije lipsite de apetit si pe care nimeni nu le baga inseama, poate sa iasa un desert atat de aromat si de bun! Cand i-am dat matusii mele sa guste din sorbetul asta, mi-a spus, mmm… e cu fructe de paudure? 😀 Sper sa mai gasiti prin piete/marketuri rubarba si sa pregatiti sorbetul asta, e super delicios! p.s. am pus si eu in gradita seminte de rubarba, sper ca la primavara sa am recolta buna.

PicMonkey Collage5PicMonkey Collage7PicMonkey Collage6

PicMonkey Collage8

IMG_2679
 
Ingrediente:
– 200 g rubarba tocata cuburi
– 400 g capsuni bine coapte
– 200 ml apa
– 150 g zahar
 
Preparare: intr-o craticioara fierbeti rubarba cu apa aproximativ 10 minute. Lasati focul la mic de tot, adaugati zaharul si mai lasati pe foc inca vreo 5-8 minute. Stati pe langa craticioara, amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca. Lasati amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, cand este complet rece, adaugati capsuni facute piure. Omogenizati compozitia bine si o dati la rece pentru vreo 2-3 ore.
Dupa acest timp o rasturnati compozitia in galetusa masinii de inghetata. In vreo 20 de minute este gata. In vase congelate, rasturnati sorbetul si il mai dati la congelator pana in momentul cand o sa-l serviti!
 
IMG_2706
 
Sa aveti o vara minunata, plina de aventuri!

IMG_2727

 

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult