Vreau sa marchez cum se cuvine inceputul verii astonomice (azi, 21 iunie este solstitiu de vara), cu o reteta perfecta pentru sezonul cald! Bine, daca e sa ma iau dupa vremea care este acum in Bucuresti, asa un inceput de toamna, cu frig si ploaie, in care soarele este zgarcit cu noi, dar nu ma iau, sunt sigura ca o sa vina si soarele si caldura pe strada noastra!
Sorbetul este varianta mai light a inghetatei. Practic il poti face din ce fruct vrei si daca mai esti norocosul posesor a unei masini de inghetata, toata vara iti ai desertul asigurat! Daca nu ai masina, zic totusi sa-l incerci, doar ca din ora in ora sa mai amesteci prin recipientul cu sorbet de la congelator. Nu-ti garantez ca o sa iasa la fel de cremos ca cel la masina, dar aroma si gustul de fruct o sa le ai garantat!
Mi-am dorit demult sa incerc un sorbet cu rubarba si capsuni si iata ca ia venit randul! Pentru mine, rubarba, este inca, un fruct surprinzator! Ma tot minunez cum din niste tije lipsite de apetit si pe care nimeni nu le baga inseama, poate sa iasa un desert atat de aromat si de bun! Cand i-am dat matusii mele sa guste din sorbetul asta, mi-a spus, mmm… e cu fructe de paudure? 😀 Sper sa mai gasiti prin piete/marketuri rubarba si sa pregatiti sorbetul asta, e super delicios! p.s. am pus si eu in gradita seminte de rubarba, sper ca la primavara sa am recolta buna.