Nimic nu se compara cu mirosul proaspat de prajitura care vine din cuptor! Ador acele dimineti tarzii de weekend, cand vrei sa te rasfeti cu o prajitura delicioasa de casa! Si cum ciresele sunt deja pe terminate, am zis sa incerc o prajitura buna, cu aroma puternica de migdale.
Stiti ca e va dau cele mai bune retete, simple, usor de preparat, dar cu care poti da pe spate orice pretentios! Asta e una dintre ele.
[disclaim]Ciresele se pot inlocui cu alte fructe de sezon, cum ar fi: visine, caise, afine, zmeura. [/disclaim]
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 30-35 minute :: Dificultate scazuta Ingrediente: – 115 g unt la temeperatura camerei– 100 g zahar
– 2 oua mari
– 1 lingurita extract de vanilie
– 70 g faina alba
– 75 g faina de migdale*
– 1 lingurita praf de copt
– cirese proaspete, fara samburi
– zahar pudra (optional) *Daca nu aveti faina de migdale, o puteti pregati chiar voi in casa. Migdale intregi, macinate bine la robot.
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. O tava de prajituri o ungeti cu unt si dupa o presarati cu faina. Excesul de faina il eliminati.
Intr-un bol mediu amestecati faina, praful de copt si faina de migdale. Le lasati deoparte.
In alt bol, bateti spuma untul impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugati ouale, unul cate unul. Extractul de vanilie. Adauga amestecul uscat si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza totul.
Turnati compozitia in tava si cu o spatula nivelati frumos prajitura.
Adaugati ciresele pe deasupra.
Coaceti pentru 30-35 de minute prajitura, pana devine aurie si bine crescuta.
O lasati vreo 10 minute in tava sa se raceasca si doar daca doriti, o puteti pudra cu zahar.
p.s. chiar daca fotografiile nu sunt prea reusite, va asigur ca prajitura este delicioasa!