960
Avem nevoie de:
– o vanata medie de aproxomativ 600 g
– passata de rosii, sau sos de pizza facut gata
– mini mozzarella – cascaval afumat razuit
– rosii
– bucatele de salami sau prosciutto, ce preferati voi
– busuioc proaspat
– sare, piper
– ulei de masline Preparare: vanata o taiati in doua pe lungime. Fiecare jumatate o taiati in 2 sau 3 felii, cu o grosime de 1 cm. Incingeti bine grill-ul, adaugati si putin ulei de masline. Frigeti fiecare bucata pe griil, pana devine rumena si frumoasa. Aproximativ 4 minute pe fiecare parte. „Blatul de pizza” este gata. Asezati bucatile pe o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Intre timp preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Acum asamblam „pizza”: peste bucatile de vanata fripta, intindem sos de pizza gata facut sau passata de rosii. Adaugam cascaval ras cat dorim, bucati de salami si mini-mozzarella. La sfarsit adaugam cateva feliute de rosii si busuioc proaspat. Cateva picaturi de ulei de masline si gata! Dati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand branza este topita! Miroase atat de bine si nu mai zic de gust! Asezonati cu sare si piper dupa gust!
E vara, soare, cald si nu prea ai chef de gatit! Legumele mele preferate acum vara sunt vinetele. Le mananc in fel si chip, cand n-am chef sa stau mult in bucatarie sa pregatesc reteta asta, atunci fac „pizza” asta super delicioasa din vinete. Va asigur ca toata familie o sa iubeasca aceasta reteta!
Mai jos aveti cantitati doar pentru pentru o vanata, care se transforma in mai multe bucati de „pizza”. Dar puteti sa faceti cat de multe doriti voi. Daca o vreti vegana, renuntati la salami.
– o vanata medie de aproxomativ 600 g
– passata de rosii, sau sos de pizza facut gata
– mini mozzarella – cascaval afumat razuit
– rosii
– bucatele de salami sau prosciutto, ce preferati voi
– busuioc proaspat
– sare, piper
– ulei de masline Preparare: vanata o taiati in doua pe lungime. Fiecare jumatate o taiati in 2 sau 3 felii, cu o grosime de 1 cm. Incingeti bine grill-ul, adaugati si putin ulei de masline. Frigeti fiecare bucata pe griil, pana devine rumena si frumoasa. Aproximativ 4 minute pe fiecare parte. „Blatul de pizza” este gata. Asezati bucatile pe o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Intre timp preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Acum asamblam „pizza”: peste bucatile de vanata fripta, intindem sos de pizza gata facut sau passata de rosii. Adaugam cascaval ras cat dorim, bucati de salami si mini-mozzarella. La sfarsit adaugam cateva feliute de rosii si busuioc proaspat. Cateva picaturi de ulei de masline si gata! Dati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand branza este topita! Miroase atat de bine si nu mai zic de gust! Asezonati cu sare si piper dupa gust!