Ar trebuie sa fac o categorie separata aici, pe site, cu retetele bunicii mele. Orice iese din mainele ei are un gust divin. Numai ea poate sa ne faca cele mai bune gogosi, placinte cu branza sau sarmale. Oricat m-as chinui eu, tot ale ei ies mai bune. Fiecare vizita acasa se lasa cu o sesiune serioasa de gatit in bucatarie. De data asta am facut sarmale de post, cu ciuperci si nuci! De mica le ador, mi se pare o combinatie atat de buna! Mamaia nu are cantitati exacte, dar stati linistiti, am notat pentru voi cantitatile mai jos, ca sa nu existe probleme 🙂 De obicei le pregatea cu ce avea prin frigider/congelator sau camara. Erau nelipsite la noi in casa in perioadele de post.
[disclaim]Daca nu preferi mararul, il poti inlocui cu patrunjel. [/disclaim]
Daca nu va conving imaginile, zic mai bine sa le testati si dupa mai vorbim.
Ingrediente: Pentru umplutura: – 500 g ciuperci – 3 cepe medii – 3 morcovi – 1 ardei capia verde sau rosu – 4 linguri ulei de masline – 1 ceasca orez – 1 ceasca nuca macinata – 2-3 fire ceapa verde, fara partea alba – marar verde – frunze de telina – cimbru proaspat – cateva linguri de bulion sau rosii la conserva – sare, piper, boia iute – 1 varza mare murata



