Sarmale cu ciuperci si nuci

de Isabela Spataru

IMG_9719

Ar trebuie sa fac o categorie separata aici, pe site, cu retetele bunicii mele. Orice iese din mainele ei are un gust divin. Numai ea poate sa ne faca cele mai bune gogosi, placinte cu branza sau sarmale. Oricat m-as chinui eu, tot ale ei ies mai bune. Fiecare vizita acasa se lasa cu o sesiune serioasa de gatit in bucatarie. De data asta am facut sarmale de post, cu ciuperci si nuci! De mica le ador, mi se pare o combinatie atat de buna! Mamaia nu are cantitati exacte, dar stati linistiti, am notat pentru voi cantitatile mai jos, ca sa nu existe probleme 🙂 De obicei le pregatea cu ce avea prin frigider/congelator sau camara. Erau nelipsite la noi in casa in perioadele de post.

IMG_9725

[disclaim]Daca nu preferi mararul, il poti inlocui cu patrunjel. [/disclaim]

Daca nu va conving imaginile, zic mai bine sa le testati si dupa mai vorbim.

Ingrediente:
Pentru umplutura:
– 500 g ciuperci 
– 3 cepe medii
– 3 morcovi
– 1 ardei capia verde sau rosu
– 4 linguri ulei de masline
– 1 ceasca orez
– 1 ceasca nuca macinata
– 2-3 fire ceapa verde, fara partea alba
– marar verde
– frunze de telina
– cimbru proaspat
– cateva linguri de bulion sau rosii la conserva
– sare, piper, boia iute
– 1 varza mare murata
 
IMG_9649
 
Preparare: curatati si spalati toate legumele. Intr-o cratita rumeniti ceapa tocata marunt, cand devine transparenta adaugati morcovul dat pe razatoare. Cand devine moale si asta, adaugati ciupercutele taiate cubulete. Lasati la foc mic sa-si lasa lichidul si dupa sa se evapore. Adaugati ardeiul taiat cubulete. In momentul asta eu adaug orezul in umplutura, doar cat sa absoarba si el lichid. Il las pana devine translucid. Transferati compozitia intr-un bol si adaugati restul de ingrediete. Nuca macinata si verdeata taiata marunt. Potriviti de sare si piper. Eu adaug, pentru un plus de gust, si doua linguri de bulion. Cel pe care l-am folosit este facut de mamaia mea. Daca vi se pare compozitia prea lichida, puteti adauga una-doua linguri de pesmet. 
 
PicMonkey Collage13
 
Si acum urmeaza partea cea mai frumoasa, facutul sarmalelor. Sunt sincera cu voi, eu chiar nu stiu sa le fac, asa ca mamaia s-a ocupat de ele. 
 
PicMonkey Collage14
 
Pe fundul oalei in care vreti sa le fierbeti, adaugati varza murata taiat fin si cateva crengute de cimbru. La fel procedati si deasupra. Mai adaugati putin bulion si apa cat sa le cuprinda. Le lasati sa fiarba la foc mic de tot. Cand orezul este fiert, sunt gata sarmalutele voastre! 
 
IMG_9668
 
Hai sa aveti pofta!
 
IMG_9722
 
 
[warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning]

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult