1,3K
Va prezint o reteta extrem de buna, care place la tot familionul. Vara care tocmai a trecut, ne-am desfatat cu acesti minunati ardei umpluti cu vinete. Merg de minune langa o friptura la gratar sau asa ca atare cu paine proaspata. Eu i-am copt in vasul roman, care le-a dat o savoare si un gust deosebit, dar daca nu aveti, coacetii intr-o tava obisnuita. Reteta o am de la mama, am sa revin si cu reteta pe care o pregateste mamaia.
Pentru 8 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 30 minute :: Coacere 2 ore la vas roaman – 30 minute la vas normalIngrediente:
– 2 vinete mari
– 8-10 ardei grasi, de preferabil rosii si galbeni
– 3-4 rosii
– 2 cepe
– paine
– 1 ou
– patrunjel
– sare, piper
– ulei de masline
– 2 vinete mari
– 8-10 ardei grasi, de preferabil rosii si galbeni
– 3-4 rosii
– 2 cepe
– paine
– 1 ou
– patrunjel
– sare, piper
– ulei de masline
Preparare: mai intai pregatim ardeii. Ii taiem pe lungime, le scoatem cotoarele, semintele si ii lasam deoparte pana pregatim compozitia cu care ii umplem.
Tocam ceapa marunt.
Vinetele le decojim „pijama”, ca in imagine.
Si le taiem cubulete potrivite.
Pregatim umplutura: in 3 linguri ulei de masline inabusim ceapa, cand devine transparenta adaugam vinetele cubulete. Acoperim cratita cu un capac si lasam asa la foc mic pana se inabuse si vinetele si devin moi. Luam capacul, si lasam sa se evapore tot lichidul pe care l-a lasat vinetele. Cand sunt facute vinetele, luam vasul de pe foc. Adaugam sare, piper, un ou, 2 felii de paine inmuiate in apa si bine scurse si patrunjel tocat.
Cu aceasta compozitie umplem ardeii.
Ii asezam in vas si pe fiecare ardei adaugam cateo felie de rosie.
Dam la cuptor pana se inmoaie ardeii.
Sa aveti pofta!
10 comentarii
azi iar am incercat reteta,si mi-a fost mai usor sa pun pesmet in loc de paine inmuiata.Pt. care 8 persoane? pt noi aceasta cantitate din pacate nu a rezistat mult,nici nu a ajuns sa se raceasca.la noi la arad sunt acuma ardeii de toamna si vinetele tirzii…hmmmm si mai niste brinzica rasa deasupra….pa, dana din arad
Multumesc .
Am citit sfaturile si sabata asta voi incerca si reteta. Dupa cum arata, sigur e delicioasa.
este delicios acest preparat fetelor, merita sa incercati,acum la sfirsit de vara,cind este mai racoare si …. avem pofta de gatit . felicitari Isa, este un blog super,am incercat multe reteta si mi-au iesit PERFECT Dana din Arad
Amalia mersi de vizita, am trecut si eu pe la tine 🙂
Elena uite am scris aici despre vasul roman, http://dobrinisabela.blogspot.com/2009/06/varza-in-vasul-roman.html si nu am pus nimic in vas, nici macar nu l-am uns cu ulei, ardeii si-au lasat zeama 😛
Oana mersi frumos 🙂
O experta in ale fotografiei(si in ale gaitului!)
Felicitari!
Buna,
Vreau sa fac si eu reteta, dar am o intrebare: in vasul roman nu pui decat ardeii? fara apa sau altceva?
Eu l-am folosit o singura data si inca nu sunt sigura: scria ca la prima utilizare se pune in apa 20 min. Doar la prima sau inainte de fiecare utilizare?
Multumesc.
Buna,
Vreau sa incerc si eu reteta, dar am o neclaritate:in vasul roman pui doar ardeii, fara apa sau altceva?
Vasul meu e nou, l-am luat vara asta si am gatit o data in el. Se pune in apa inainte de orice uitilizare sau doar prima data?
Multumesc.
Frumoase poze, delicioasa reteta!