Castraveti dulci-picanti

de Isabela Spataru
 
 
IMG_5082
 

O reteta simpla si rapida de vara, castraveti cornichon murati rapid, in doar 24 de ore. Extrem de aromati, dulci-picanti, sunt perfecti acum vara. Daca preferati un gratar cu carne de pui, porc, ei merg perfect. Chiar si un hamburger vegetarian merge cu ei! Acum pietele sunt invadate de legume si castravetii sunt cu duiumul. Eu sper sa-i incercati, sunt deliciosi!

 
IMG_5052
 
Ingrediente:
– 1,5 kg castraveti cornichon
– 1 1/2 cani otet de vin alb
– 1 1/2 cani zahar alb
– 2 1/2 cani apa
– 2 lingurite sare
– 3-4 cepe albe
– 2 lingurite seminte de mustar
– 2 lingurite seminte de marar
Tips: eu am folosit un plic de condimnte de la Fuchs pentru muraturi. Continea foarte multe condimente bune, plus chilli uscat.
1 cana = 250 ml 
 

Preparare: spalati bine castravetii si ceapa. Incercati sa cumparati castraveciori cat mai micuti, sunt mult mai frgezi si mai buni.

IMG_5057
 

Asa, ii taiati rondele, dar nu foarte subtiri. Dupa ce se mureaza sa fie cu putina textura crocanta.

Ceapa o taiati solzisori. Intr-un bol mare amestecati castravetii rondele cu ceapa. Tot amestecul il indesati in borcane. Mie mi-au iesit doua borcane maricele. Adaugati si condimentele.

IMG_5060
 

Intr-o craticioara incalziti apa, otetul, zaharul si cu sarea. Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc. Asezati borcanele pe un gratar metalic si cu grija turnati lichidul. Sigilati borcanele si le lasati la temperatura camerei pentru 24 de ore.

 
IMG_5070
 

Dupa acest timp sunt gata de savurat. Sa aveti pofta! Ii pastrati la rece.

IMG_5078
 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.