O reteta simpla si rapida de vara, castraveti cornichon murati rapid, in doar 24 de ore. Extrem de aromati, dulci-picanti, sunt perfecti acum vara. Daca preferati un gratar cu carne de pui, porc, ei merg perfect. Chiar si un hamburger vegetarian merge cu ei! Acum pietele sunt invadate de legume si castravetii sunt cu duiumul. Eu sper sa-i incercati, sunt deliciosi!
Ingrediente: – 1,5 kg castraveti cornichon – 1 1/2 cani otet de vin alb – 1 1/2 cani zahar alb – 2 1/2 cani apa – 2 lingurite sare – 3-4 cepe albe – 2 lingurite seminte de mustar – 2 lingurite seminte de marar Tips: eu am folosit un plic de condimnte de la Fuchs pentru muraturi. Continea foarte multe condimente bune, plus chilli uscat. 1 cana = 250 ml
Preparare: spalati bine castravetii si ceapa. Incercati sa cumparati castraveciori cat mai micuti, sunt mult mai frgezi si mai buni.
Asa, ii taiati rondele, dar nu foarte subtiri. Dupa ce se mureaza sa fie cu putina textura crocanta.
Ceapa o taiati solzisori. Intr-un bol mare amestecati castravetii rondele cu ceapa. Tot amestecul il indesati in borcane. Mie mi-au iesit doua borcane maricele. Adaugati si condimentele.
Intr-o craticioara incalziti apa, otetul, zaharul si cu sarea. Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc. Asezati borcanele pe un gratar metalic si cu grija turnati lichidul. Sigilati borcanele si le lasati la temperatura camerei pentru 24 de ore.
Dupa acest timp sunt gata de savurat. Sa aveti pofta! Ii pastrati la rece.