Cartofii, cred ca cea mai populara leguma la noi 😛 Se pot face o multime de bunatati din cartofei. Cum sunt si aceste minunate discuri la cuptor, foarte satioase si cu un gust foarte bun.
500 g cartofi fierti
100 g faina
1 ceapa mica
1 lingura ulei de masline
50 g cascaval razuit
50 g sunculita taiata cubulete
1 ou
sare, piper
Dupa ce am fiert cartofii ii lasam putin sa se raceasca si ii pasam ca pentru piure.
Ceapa o tocam marunt si o inabusim in uleiul de masline. Adaugam si sunculita si mai lasam putin. Dupa ce s-au racit adaugam peste cartofi impreuna cu oul, cascavalul, sare si piper. Amestecam.
Adaugam si faina. Mai presaram putina faina pe suprafata de lucru si framnatm un aluat neted si eleastic.
Cu mainile usor umezite in apa, formam discuri. Le asezam pe o hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 1h.
Sunt bune atat reci, cat si caldute. Merg foarte bine cu o salata de legume sau asa ca atare.
20 comentarii
isabela, imi poti o oferi o descriere despre cum ar trebui sa arate la final aceste placintele? (textura, aspect, tot). sunt delicioase, dar nu sunt convinsa ca sunt complet facute si poate n-am procedat complet corect. multumesc mult si keep up the good work!
bsuper sa stii ca am musafiri si nu stiam cu ce sa ii mai delectez.Sper sa le placa
de vre-o două luni fac mâncare după reţetele tale 🙂 trebuie să recunosc că şi pozele au un efect…:D şi mă apuc de treabă. E a doua oară când încerc reţeta aceasta şi..sincer, ne batem pe ei 🙂 🙂
Cristina
Le-am incercat si eu,insa cred ca ar trebui intoarse la mijlocul timpului pentru ca o parte nu s-a prea copt,iar cealalta se ardea daca le mai lasam putin.Poate e cuptorul meu de vina,dar voi sti pe viitor ce e de facut.Multumesc pentru reteta!
AM INCERCAT SA LE FAC SI EU DAR NU MI-AU IESIT,NU STIU CE N-AM FACUT BINE.NU LE-AM FRAMANTAT SUFICIENT DE MULT.MI-AU IESIT CLEIOASE SI PARCA NU ERAU COAPTE IN INTERIOR.
mmmmm,delicioase
le-am incercat si eu si is bestial de bune, parca au gust de pizza. Multumesc pt toate retetele astea minunate
am pus deja cartofii la fiert sa le fac pentru cina.cred ca o sa fie o bunatate langa o salata de rosii cu castraveti.
pupici
Silvana mi ha effettivamente ispirato a questa ricetta da un sito italiano.
Sono molto buoni e sani.
Baci!
Mersi frumos Kris :-*
buoni noi li chiamiamo polpette di patate
Hehe, simpatica!
Ai premii pe bloguletul meu, cand ai timp…
Da Andrei sunt mult mai sanatoase asa, nu zic ca nu sunt bune si prajite, dar eu fug cat de mult sa le prepara asa :)). Sa incerci si chiftele de carne sa le coci la cuptor, tot pe hartie de copt, sa vezi ce bune ies 😛
Cred ca sunt foarte bune la cuptor. Pana acum am facut doar prajite in tigaie. Am sa incerc aceste discuri chiar maine. In tigaie sunt bune, dar intra in ele mult ulei. Trebuie sa avem grija si de sanatatea noastra. Nu-i asa? 🙂
Mersi Laura, puup
Nu stiu ce sa zic, incearca sa le prajesti, cred ca ies si asa, dar sa le tavalesti prin faina sau pesmet. sA ma anunti cum ti-au iesit 🙂
O saptamana buna!
Mariana eu nu am facut niciodata in ulei 😛 , tin minte ca ne facea mama cand eram mici, dar parca nu era asa reteta. Nuuu le schimba numele, imi place mai mult Mathild 😀 Si da, se desprind usor de pe hartie. Sper sa-ti placa si astea daca le faci.
O saptamana excelenta!
Bestial arata Alizel!!! Eu pana o sa am cuptor am sa le incerc la tigaie.Crezi ca ar merge??
Pup pup draga de tine!!
Si eu fac,dar le prejesc in ulei!GATA!nu le mai fac prajite!spune-mi:se desprind de pe hirtia de copt?noi le numim gogosi Mathild,dar le schimb in ISABELA!esti asa practica!BRAVO!
:)) mersi Cris. merita incercate. o seara placuta
vai de mine chiar ca iti vine sa musti poza … excelente
brava !!!