Clatite cu flori de salcam

de Isabela Spataru

IMG_2274

Am pentru voi cea mai buna reteta de clatite cu flori de salcam. Sunt atat de usor de preparat, dar atat de aromate si bune, de te lingi pe degete, nu alta :)). La noi in familie, de cand ma stiu, primavara, prin luna mai, se faceau gogosi cu flori de salcam. Nu exagerez, dar un castron mare de tot, nu ajungea la o familie. Le devoram pur si simplu, prea bune erau. Mama ne mai facea si cate un chec pufos cu flori de salcam. O nebunie, ce mai!

Anul acesta mi-am propus sa incerc si alta varianta de desert cu flori de salcam. Cu ceva timp in urma am vazut pe blogul Inei niste clatite cu flori de salcam, si de atunci mi-am tot zis ca le incerc si eu. Uite ca acum am venit acasa chiar in plin sezon al salcamilor si nu am avut incotro si le-am incercat.

IMG_2259

Un desert bun si parfumat, pe care musai sa-l incercati acum cat mai sunt salcamii infloriti.

Retete nu este una complicata, doar o reteta de clatite, clasica, plus flori multe de tot. Neindulcite clatitele, normal, dar la urma puteti pune orice sirop preferati: de artar, agave, orice. Eu am avut o miere super delicioasa de catina, care a mers de minune cu clatitele mele cu flori de salcam.

PicMonkey Collage

Ingrediente:
– 2 oua
– un praf de sare
– 40 g unt
– 130 g faina
– 250 ml lapte
Flori de salcam
Sirop: agave, artar sau miere de albine
 
IMG_2251
 
Preparare: mai intai spalati bine florile de salcam si le lasati la uscat pe un prosop de bucatrie. Intre timp pregatiti clatitele: bateti ouale cu sarea si untul topit si adaugati in transe faina cu lapetele.
Incingeti o tigaie de clatite. Cu un polonic turnati putin alaut de clatite si adaugati multe flori de salcam, curatate normal de pe tija. Rumeniti clatita pe ambele parti. Asa procedati pana terminati tot aluatul si toate florile. Le pastrati la cald.
 
IMG_2256
 
Le serviti cu siropul vostru preferat si cu o cana de lapte. Minunate!
 
IMG_2289
 
[warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning]
 
IMG_2293
 
 

Related Posts

13 comentarii

Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Dobrin Isabela mai 28, 2014 - 4:47 pm

Sunt chiar foarte bune in deserturi!

Răspuns
Ciuperci Shiitake mai 27, 2014 - 5:47 pm

Waaww cat de bine poate sa arate! Florile de salcam le foloseam doar in ceai, nici nu m-am gandit ca pot fi folosite intr-o combinatie atat de interesanta!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult