Cheesecake la Crock-Pot
Nimic nu se compara cu un cheesecake cremos si cu fructe proaspete deasupra! Nu suntem in toiul verii sa ne permitem sa punem fructe proaspete, asteptam sa vina sezonul zmeurei. Dar intre timp, ne multumim cu fructele congelate, o alternativa ok in aceasta perioada.
Stiati ca puteti sa faceti un desert super bun, fara sa deschideti cuptorul? Si nu ma refer la vreun desert raw vegan, ci la minunatul Crock-Pot. Si credeti-ma, o sa faceti cel mai decadent si uimitor cheesecake din viata voastra! Desigur, aveti nevoie de un Crock-Pot, doua borcanase si ceva rabdare pana se face. Alegeti cele mai simpatice borcane, eu am ales spre exemplu, un weck si un alt borcan, ambele cu acelasi volum in mililitri, adica vreo 280. Am adaptat reteta in asa fel incat compozitia de cheesecake sa va intre fix in aceste doua borcanase.
Nu asa ca sunt simpatice foc?
Eu am folosit Crock-Pot-ul de 4,7 L, unde borcanasele mele au intrat perfect in vas!
Pentru 2 personae :: Preparare 20 minute :: Coacere 2 ore la slow cooker pe functia High :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
Pentru baza de biscuit:
– 60 g biscuiti graham
– 1 lingurita zahar
– 1 lingura unt moale
– putina sare
Pentru crema:
– 45 g crema de branza
– 90 g smantana acra sau iaurt grecesc
– 2 oua mari
– 1 lingurita amidon de porumb
– semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
– 80 g zahar
– putina sare
– 2 borcane a 280 ml fiecare
Mod de preparare: in robot mixati biscuitii cu untul, zaharul si sarea. Acest amestec il impartiti in cele doua borcane. Cu degetele presati usor compozitia.
Intr-un bol mixati toate ingredientele pentru crema. Intre timp dati drumul la Crock-Pot si il setati pe functia High, in vasul aparatului turnati apa.
Turnati crema de cheesecake in cele doua borcane, cam 3/4 din borcan trebuie sa fie plin cu aceasta crema. Asezati borcanasele cu grija in vas. Apa din aparat trebuie sa ajunga cam la jumatatea borcanului, daca mai trebuie, completati. Acoperiti vasul cu capac si il setati pentru 2 ore pe functia High. Atentie! cand ridicati capacul de la aparat sa nu cada picaturile de apa ce s-au format pe el in cheesecake!
Cheesecakul vostru este gata! O sa vedeti ca s-a umflat putin in timpul coacerii, in timp ce o sa se raceasca o sa se lase putin. La sfarsit il decorati cu fructe de sezon!
Concluzie: a fost cel mai cremos cheesecake pe care l-am mancat eu pana acum. Clar o sa incerc si alte deserturi la el.
Mai jos va las cu cateva fotografii de la Pop up dinnerul Crock-Pot de saptamana trecuta! Intr-o admosfera primavaratica, la British Gallery, Alex Cirtu ne-a pregatit un meniu cu preparate facute excluziv la Crock-Pot.
Meniul:
- Supa-crema de pastarnac cu vanilie, chipsuri de menta si fulgi de chorizo, servite cu paine de casa cu branza de burduf si ceapa rosie.
Rulada de curcan cu rosii uscate, madras, pancetta affumicata si sos brun. - Garnitura: piure de cartofi dulci si dovleac, fulgi de chilli si muguri de pin.
- Budinca de ciocolata cu Amaretto Disaronno, fulgi de migdale prajiti si crema de zmeura cu mascarpone.
Mai jos aveti o galerie foto de la eveniment.