Lectia de gatit N.9 ~ Cum sa faci porridge

de Isabela Spataru

IMG_2451

Lectia de gatit N.9 ~ Cum sa faci porridge – un mic-dejun minunat si sanatatos!

Cand vine dimineata abia astept sa ma duc la bucatarie sa iau micul dejun! Ador diminetile lungi in care imi beau in tihna din cafea si mai iau o lingura din bolul de porrigde ( deh freelancer). Am trecut prin toate stadiile de mic dejun, de la paine prajita cu unt si miere pana la cereale integrale. V-am mai povestit ca eu prefer in general micul dejun dulce! Cu cativa ani in urma am descoperit porridge-ul, aka fulgi de ovaz cu lapte, fierti pana devine ceva cremos si extrem de bun. Am tot facut combinatii in bucatrie in fiercare dimineata, in cat am zis ca e cazul sa va arat si voua cum il fac.

Practic, astazi e o noua lectie de gatit, nu prea complicata, as zice cea mai simpla de pana acum. Astazi va arat reteta de baza si in lunile ce o sa vina o sa va arat tot felul de combinatii care mai de care mai delicoase!

IMG_2560

[disclaim]Ce nu trebuie sa va lipseasca pentru un porridge perfect:
– fulgi de ovaz, normal, gasiti in supermarketuri;
– lapte integral de vaca, dar nu va opriti la asta, pueti folosi lapte de cocos (o nebunie), de migdale;
– fructe: aici eu folosesc in functie de sezon. Prefer fructele de sezon pentru ca au gust si chiar stiu ce mamanc. Iarna spre exemplu bananele si fructele congelate;
– mix de nuci; prefer in mod special migdalele, dar orice nuci preferati voi sunt ideale.
– mierea de albine, sau alt indulcitor natural. Mai folosesc siropul de artar sau nectarul de gave.
– tot felul de unturi, cum ar fi cel de arahide.
– polen; da ati vazut bine, in perioada rece este ideal pentru imunitate si plus de energie. Gustul este minunat daca il combinati cu o miere de flori.
– dulceata de orice fel;
– seminte de chia;
– scortisoara;
– vanilie;[/disclaim]

IMG_2472

Practic astea sunt doar cateva dintre ingredientele pe care le am eu constant in bucatarie si cu care ma joc in fiecare dimineata.
Cremos, aromat cu toppingul perfect, este micul-dejun ideal, reconfortant si hranitor!

IMG_2574

Pentru 1 persoana :: Preparare 10 minunte :: Fierbere 3 minute :: Dificultate scazuta

Pentru un bol de porridge avem nevoie de:
– 40 g fulgi de ovaz
– 200 ml lapte integral
– un varf cutit sare roz

IMG_2517

Cum se face: pentru a pregati dimineata o portie de porridge cremos aveti nevoie de putine ustensile si de mai putin de 10 minute. Intr-o craticioara turnati laptele. Adaugati sare si fulgii de ovaz. Cu o spatula amestacati in continuu pentru aproximativ 2-3 minute. O sa vedeti pe parcurs ce amestecati, el se ingroasa. In mometul asta il turnati intr-un bol si e gata de servire.

IMG_2552

Nu inainte de a adauga deasupra fructele/semintele si ce mai preferati voi!

IMG_2585

Sper ca a fost folositoare lectia mea de azi! Sa fiti sanatosi!

IMG_2595

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.