Bine v-am regasit la o noua lectie de gatit. Astazi va prezint pas cu pas cum sa pregatiti bignè-uri sau gogosi pentru eclere. Daca respectati pasii, nu are cum sa nu va iasa gogoselele bine crescute si goale la mijloc 😛
Ingrediente:
– 250 ml apa
– 100 g unt
– 150 g faina
– 4 oua
– putina sare
Preparare: turnam apa intr-o cratita impreuna cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam untul si amestecam pana se topeste si incepe iar sa fiarba apa. In acest moment adaugam faina „in ploaie” si amestecam pana se omogenizeaza si nu mai este niciun cocolos.
Luam vasul de pe foc si amestecam bine compozitia pana devine moale. Lasam sa se raceasca.
Cand compozitia este inca calduta, adaugam ouale rand pe rand. !Atentie! nu le adaugati pe toate odata, riscati sa nu va iasa compozitia.
Compozitia finala ar trebui sa iasa cam asa….
Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Turnati compozitia intr-un cornet sau o punga taiata la un capat. Asezati cornetul intr-un pahar inalt, o sa fie mult mai usor sa-l umpleti si nu faceti nici mizerie pe langa :P.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formati gramajoare mici pentru bigne-uri sau daca doriti ecelere, bastonase de marimi potrivite.
Dintr-o compozitia ies in jur de 30 de bigne-uri potrivite. Dati la cuptor pentru 25-30 de minute, pana capata o culoare maron deschis.
Le lasati la racit intr-un cos. Se pot pastra foarte bine in pungi de plastic inchise ermetic.
Cam asa trebuie sa va iasa, goale la mijloc.
10 comentarii
Buna, as vrea sa stiu pentru eclere se poate folosi margarina Rama? sau ce fel de unt?Multumesc mult:)
Am incercat zeci de retete de eclere. Nu stiu cum trebuie focul pt ca gogoselele se umfla, se rumenesc numai ca intotdeauna ramane si aluat necopt inauntru. Cum sa fac?
Amalia merge si cu margarina tot grasime e 🙂
Te pup!
Iza oare merg cu margarina in loc de unt? Eu am o reteta cu ulei de la Lissa, as vrea sa incerc si reteta ta. Pup!
asa le fac si eu ,numai ca pun untura in loc de unt si le umplu cu crema de cremes ,apoi pun frisca
multumim pt reteta! chiar au iesit faine. numai ca eu n-am cornet si cu punga nu a mers, a trebuit deci sa ma chinui cu lingurita…. inainte sa le punem in tava nu trebuie totusi sa dam coca la frigider???? cu prima serie n-am facut asa, insa acum a trebuit sa o pun la frigider ca am intrerupt coptul pt ceva vreme. voi vedea cum ies.
Foarte faine ti-au iesit gogosile!
Ce culoare frumoasa au.De la oua de casa?
Arata atat de bine! As incerca reteta dar mi-e teama ca nu imi iese bine….focul la cuptor trebuie sa fie mai iute la inceput?
hi… just dropping by!
http://www.fileafro.com
http://mobileandetc.blogspot.com
http://kantahanan.blogspot.com
OH MY GOD you are making me so hungry!!!! It is time for bed but you are making me think of getting out the mixer….