Lectia de gatit N.3 ~ Bignè-uri sau gogosi pentru eclere

de Isabela Spataru

lectia-de-gatit-n.3_1

Bine v-am regasit la o noua lectie de gatit. Astazi va prezint pas cu pas cum sa pregatiti bignè-uri sau gogosi pentru eclere. Daca respectati pasii, nu are cum sa nu va iasa gogoselele bine crescute si goale la mijloc 😛

 

lectia-de-gatit-n.3_10

Bignè-uri sau gogosi pentru eclere

Pentru 8 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 20 minute :: Coacere 25-30 minute

Ingrediente:
– 250 ml apa
– 100 g unt
– 150 g faina
– 4 oua
– putina sare

Preparare: turnam apa intr-o cratita impreuna cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam untul si amestecam pana se topeste si incepe iar sa fiarba apa. In acest moment adaugam faina “in ploaie” si amestecam pana se omogenizeaza si nu mai este niciun cocolos.lectia-de-gatit-n.3_2

Luam vasul de pe foc si amestecam bine compozitia pana devine moale. Lasam sa se raceasca.

lectia-de-gatit-n.3_3

Cand compozitia este inca calduta, adaugam ouale rand pe rand. !Atentie! nu le adaugati pe toate odata, riscati sa nu va iasa compozitia.

lectia-de-gatit-n.3_4

Compozitia finala ar trebui sa iasa cam asa….

lectia-de-gatit-n.3_5

Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Turnati compozitia intr-un cornet sau o punga taiata la un capat. Asezati cornetul intr-un pahar inalt, o sa fie mult mai usor sa-l umpleti si nu faceti nici mizerie pe langa :P.

lectia-de-gatit-n.3_6

lectia-de-gatit-n.3_7

Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formati gramajoare mici pentru bigne-uri sau daca doriti ecelere, bastonase de marimi potrivite.

lectia-de-gatit-n.3_8

Dintr-o compozitia ies in jur de 30 de bigne-uri potrivite. Dati la cuptor pentru 25-30 de minute, pana capata o culoare maron deschis.

lectia-de-gatit-n.3_9

Le lasati la racit intr-un cos. Se pot pastra foarte bine in pungi de plastic inchise ermetic.

lectia-de-gatit-n.3_11

Cam asa trebuie sa va iasa, goale la mijloc.

 
lectia-de-gatit-n.3_12

Related Posts

10 comentarii

Simona Bodog septembrie 1, 2010 - 11:06 am

Buna, as vrea sa stiu pentru eclere se poate folosi margarina Rama? sau ce fel de unt?Multumesc mult:)

Răspuns
Anonymous mai 28, 2010 - 4:23 pm

Am incercat zeci de retete de eclere. Nu stiu cum trebuie focul pt ca gogoselele se umfla, se rumenesc numai ca intotdeauna ramane si aluat necopt inauntru. Cum sa fac?

Răspuns
ISABELA mai 12, 2010 - 6:43 am

Amalia merge si cu margarina tot grasime e 🙂
Te pup!

Răspuns
Amalia mai 12, 2010 - 5:55 am

Iza oare merg cu margarina in loc de unt? Eu am o reteta cu ulei de la Lissa, as vrea sa incerc si reteta ta. Pup!

Răspuns
Doinitza`s cakes mai 12, 2010 - 5:07 am

asa le fac si eu ,numai ca pun untura in loc de unt si le umplu cu crema de cremes ,apoi pun frisca

Răspuns
magda septembrie 18, 2009 - 3:06 pm

multumim pt reteta! chiar au iesit faine. numai ca eu n-am cornet si cu punga nu a mers, a trebuit deci sa ma chinui cu lingurita…. inainte sa le punem in tava nu trebuie totusi sa dam coca la frigider???? cu prima serie n-am facut asa, insa acum a trebuit sa o pun la frigider ca am intrerupt coptul pt ceva vreme. voi vedea cum ies.

Răspuns
maya iulie 21, 2009 - 12:33 pm

Foarte faine ti-au iesit gogosile!
Ce culoare frumoasa au.De la oua de casa?

Răspuns
Ruxi iulie 21, 2009 - 7:25 am

Arata atat de bine! As incerca reteta dar mi-e teama ca nu imi iese bine….focul la cuptor trebuie sa fie mai iute la inceput?

Răspuns
John iulie 20, 2009 - 7:26 am

OH MY GOD you are making me so hungry!!!! It is time for bed but you are making me think of getting out the mixer….

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult