1,1K
Sincer nu cred ca am cumparat de doua ori esenta de vanilie din magazin. Unu, pentru ca nu-mi placea deloc cum miroase (ciudat nu) si doi, pentru ca eu stiam ca esenta de vanilie trebuie sa fie de culoare inchisa. Hmmm…. si cum la noi nu gasesti produse 100% naturale in supermarketuri, am zis sa incerc eu sa pregatesc esenta in casa, rau nu are ce sa iasa, din contra ceva buuun.
Anul trecut: Paine integrala cu seminte de in si floarea-soarelui
Ce ne trebuie sa pregatim extract de vanilie:
– alcool, 200 ml, vodka
– o sticla
– 2 pastai de vanilie.
Eu am folosit pastai de vanilie Bourbon din Indonezia, extrem de parfumate.
Cum procedam: in sticluta pe care ne-am ales-o turnam alcoolul. Pastaile le taiem pe lung si le adaugam in sticla. Inchidem bine sticla si asteptam. Asteptam 3 luni de zile, la loc racoros si intuneric. A mea va fi numai buna exact de Craciun.
A doua zi extractul arata cam asa.
Sper sa incercati si voi si sa renuntati la esenta sintetica din magazine.
2 comentarii
Mersi Lucia, abia astept sa-l testez la dulciurile de Craciun.
Cat despre branzica, ajung cam rar la tara si mamaia are deja facuta branza. Dar am s-o rog odata sa ma astepte si pe mine sa fotografiez pasii.
Te asigur…ai facut cea mai buna alegere…vei fii foarte multumita de rezultat…..de vre-o 4 ani fac mereu aceasta„licoare„,e net superiora tuturor esentelor din comert..este adevarata !!demult te „urmaresc„,si-mi place blogul tau !!astept in continuare reteta de la bunica ta de branza!!