
Anul trecut: Paine integrala cu seminte de in si floarea-soarelui
Ce ne trebuie sa pregatim extract de vanilie:
– alcool, 200 ml, vodka
– o sticla
– 2 pastai de vanilie.
Eu am folosit pastai de vanilie Bourbon din Indonezia, extrem de parfumate.
Cum procedam: in sticluta pe care ne-am ales-o turnam alcoolul. Pastaile le taiem pe lung si le adaugam in sticla. Inchidem bine sticla si asteptam. Asteptam 3 luni de zile, la loc racoros si intuneric. A mea va fi numai buna exact de Craciun.
A doua zi extractul arata cam asa.
Sper sa incercati si voi si sa renuntati la esenta sintetica din magazine.
2 comentarii
Mersi Lucia, abia astept sa-l testez la dulciurile de Craciun.
Cat despre branzica, ajung cam rar la tara si mamaia are deja facuta branza. Dar am s-o rog odata sa ma astepte si pe mine sa fotografiez pasii.
Te asigur…ai facut cea mai buna alegere…vei fii foarte multumita de rezultat…..de vre-o 4 ani fac mereu aceasta“licoare“,e net superiora tuturor esentelor din comert..este adevarata !!demult te “urmaresc“,si-mi place blogul tau !!astept in continuare reteta de la bunica ta de branza!!