
Cate ceva despre Matcha, sa intelegeti mai bine ce si cum. :D.
Matcha este cea mai veche varietate de ceai verde Japonez, facut din plante foarte tinere de ceai, transformat intr-o pudra fina, de un verde stralucitor.
Este o băutură ceremonial care a fost consumata în Japonia timp de aproape 1000 de ani, şi a fost, de asemenea, o parte importantă a culturii budiste Zen.
Cel mai bun ceai Matcha vine de la Kyoto, Japonia, în cazul în care o plantatie de ceai tipic dureaza 10-15 ani să se maturizeze. Frunzele sunt apoi umbrite 4 săptămâni înainte de recoltare, care provoacă o creştere în producţia de clorofilă şi o culoare verde luminos.
Matcha este diferit de alte ceaiuri verzi din mai multe motive.
In primul rand nu exista nicio inmuiere.
Pulberea fina este pur si simplu amestecata cu apa, cu ajutorul unei ustensile sa-i zicem, de bambus, numita Chasen. Atunci cand consumati Matcha, defapt consumati intreaga frunza de ceai verde. Aceasta explica de ce Matcha este de cel putin 10 ori mai puternic decat o ceasca obisnuita de ceai verde fiert.
Si din moment ce se folosesc cele mai tinere, proaspete si bune frunze de ceai , Matcha se mandreste cu valoarea nutritionala cea mai ridicata fata de restul ceaiurilor verzi:
– are de 70 de ori capacitate de anti-oxidanti fata de sucul de portocale;
– de 9 ori beta caroten fata de spanac;
– imbunatateste calitatea mentala si vigilenta;
– ajuta la stimularea metabolismului;
– ajuta la stabilirea zaharului din sange;
– stimuleaza nervii de energie si calmeaza;
– ajuta la mentinerea nivelului de colesterol sanatos;
– sprijina puternic imunitatea;
Asa ca v-am dat si voua destule motive sa consumati Matcha.
Eu pot sa zic ca ma simt excelent dupa o ceasca generoasa de matcha latte :P. Ma simt plina de energie, bine dispozitie, dupa ce beau acesta licoare verde.
La noi in Romania il puteti cumpara de pe site-ul Luciei, Pastai de Vanilie. Pe langa Matcha, veti gasi si alte condimente rare si vanilie de toate felurile.
Asa, sa revenim la reteta noastra. Eu am pregatit Matcha Latte. Indulcit cu putina miere este excelent! Eu bautoare de ceai verde la plic, cred ca o sa-l las si o sa beau numai Matcha.
Pentru o cescuta de Matcha Latte aveti nevoie de:
– 1 varf de lingurita matcha
– putina apa
– lapte
– miere
Cum facem: fierbeti putina apa si o turnati peste pudra. Amestecati bina pana nu mai sunt cocoloase. Adaugati lapte fierbinte si miere dupa gust. Bautura super sanatoasa este gata!
1 cometariu
Un deliciu! Mie imi place mult matcha, iar “matcha latte” e “cafeaua” mea de dimineata 😉