Cheesecake brownies

de Isabela Spataru
Cheesecake browniesSuna delicios, nu? Chiar e foarte delicioasa, decadenta, ce mai combinatia perfecta intre celebrele brownies si cheesecake aerat si pufos. Demult cautam o astfel de reteta de prajitura si am gasit-o si n-o mai las :)).
Reteta este din revista Donna Hay (no.51), usor adaptata la ce aveam eu in frigider. Defapt in reteta era si lichior Baileys, n-am avut asa ca am inlocut cu espresso. Voi daca aveti sa folositi, precis iese mult mai aromata.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificulate scazuta :: Coacere 40-45 minute
Ingrediente:
Pentru brownie:
– 200 g ciocolata amaruie
– 250 g unt
– 300 g zahar brun
– 4 oua
– 200 g faina alba cernuta
– 1/4 lingurita praf de copt
– 35 g cacao cernuta
– 1/4 lingurita sare
– 60 ml lichior Baileys
Pentru cheesecake:
– 250 g ricotta, sau o crema de branza nesarata
– 1 galbenus
– 75 g zahar fin alb
– 1 lingura lichior Baileys

Cheesecake brownies

Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava de prajituri cu hartie de copt.
Pregatim mai intai brownies: pe bain-marie topim ciocolata impreuna cu untul. Folositi o ciocolata de buna calitate cu cel putin 75% cacao. Asa cat se topesc la aburi cele doua ingrediente, batem intr-un bol ouale impreuna cu sarea si zaharul. Puteti sa mai taiati 50 g de zahar, mie mi s-au parut un picut cam dulci. Turnati amestecul de cioco+unt peste oua si bateti bine. Adaugati lichiorul, in cazul meu cafea. Separat amestecati faina+cacaua+praful de copt. Le adaugati si pe ele in compozitie. Turnati amestecul in tava.

Separat amestecati toate ingredientele pentru cheesecake. Cu o lingura turnati gramajoare peste brownie. Puteti sa faceti cu un betisor usor urme de marmorare, cum doriti.
Dati prajitura la cuptor pentru 40-45 de minute, nu mai mult.
Dupa ce s-a racit o taiati.

Cheesecake brownies

Related Posts

5 comentarii

Ruxy octombrie 23, 2011 - 3:16 pm

Am facut si eu prajiturica, multumesc e nemaipomenita!!!

Răspuns
Ana-Maria octombrie 5, 2011 - 12:49 pm

Buna ziua si iti multumesc pt aceasta reteta ca ai postat-o. Astazi am facut-o si eu si mi-a iesit delicioasa, usor crocanta la exterior si foarte pufoasa in interior. In loc de ricotta am folosit o branza dulce, nu foarte cremoasa, si ness in loc de lichior. Am sa postez reteta si pe blog-ul meu, sper doar sa mai am ce posta, la cat de repede se papa. Multa sanatate si pupici multi.

Răspuns
Mihaela octombrie 4, 2011 - 12:11 pm

Spune-mi te rog ce ciocolata folosesti pt topit la bain-marie? Ciocolata amaruie gen Poiana sau de menaj?
Multumesc

Răspuns
alinutzika octombrie 4, 2011 - 11:51 am

cred ca e delicioasa!Pupici

Răspuns
Diana octombrie 4, 2011 - 11:39 am

Isabela, arata divin! Seamana cu prajitura mea marmorata cu mascarpone, intr-adevar e o delicatesa 🙂 Te pup

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.