
Sper sa reusesc sa pun si reteta mamaiei si sa o fotografiez, plus ca am mai promis eu si alte retete de-ale ei pe aici si nu m-am tinut de promisiune.
Asa reteta asta de orez cu lapte o am de pe un forum (culinar.ro), acum ceva timp scriam pe acolo. Mersi celei/celui care a scris reteta, imi cer scuze nu ii mai retin numele.
Ingrediente:
– 1 l lapte
– 1 cescuta mica de espresso cu orez pentru risotto (arborio)
– cam tot atat de zahar, sau dupa gust
– 1 pastaie de vanilie
– 100 ml frisca lichida
– 2 lingurite amidon
Preparare: intr-o cratita antiaderenta turnam laptele, un praf de sare si pastaia de vanilie despicata. Cand incepe laptele sa fiarba adaugam orezul. Lasam sa fiarba la mic, de preferabil pe ochiul cel mai mic al aragazului. Trebuie sa palpaie, nu este nevoie sa amestecati foarte des. Sper final, cand boaba de orez este aproape fiarta adaugati frisca lichida si zaharul. Separat dizolvati amidonul cu putina apa rece si turnati-l peste orez. Amestecati si fiti cu ochii pe el sa nu se lipeasca.
Il turnati in boluri si il serviti cu fructe dupa plac, gem/dulceata, piure de fructe, sos de ciocolata, praf de scortisoara sau ca atare, e delicios oricum!
5 comentarii
Îmi puteți spune la ce folosește amidonul?
Ai putea sa mi spui din ce motiv trebuie sa punem amidon?
Arata infiorator de bine!!! cum zice Ana.. ce-s cu poftele astea pe noi?? esti vinovata!! Super dulcegarie! pupici
Offf, ce-i cu poftele astea de dulce la mine?? :))) Vreau si eeeeeeeeu! 🙂 Pupici, scumpa! xoxoxo
Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!