Zahar vanilat

de Isabela Spataru
Vanilla sugar
Ma tot saturasem sa cumpar pliculete de vanilie. Inainte sa plec in vacanta am primit de la Lucia, care are un site cu produse, unde gasim toate soiurile de pastai de vanilie de la cele de Madagascar, retete cum sa folosim pastaile de vanilie. Eu am primit o pungulita cu 5 pastai de vanilie, Pastai de Vanilie din regatul Tonga.. Un paradis in Oceanul Pacific, plaje cu nisip alb, lagune albastre, regatul Tonga produce doar 144 de tone de vanilie in fiecare an. Asadar, aceste pastai sunt foarte rare.Acum va puteti bucura si dumneavoastra de aroma lor dulce, florala si delicata! Asa scrie pe site despre aceste pastai si intr-adevar asa sunt, miros asa de bine.Vanilla sugarEu am sacrificat 3 pastai pentru zahar vanilat.Ce ne trebuie: un borcan, zahar fin, eu am folosit alb, dar puteti foarte bine sa puneti si zahar brun.

Turnam zaharul in borcan, pe un tocator de bucatarie luam pastaia de vanilie, o taiem pe lung, scoatem cu ajutorul lamei cutitului semintele si le adaugam in borcan. Cu ajutorul degetelor amestecam bine zaharul cu bobitele de vanilie. Adaugam si pastaile in borcan. Inchidem borcanul si il lasam intr-un dulap, la bucatarie. In 2-3 saptamani avem zahar vanilat.Vanilla sugarO idee de cadou: daca va duceti la cineva in vizita sau vreti sa-i faceti o bucurie, pregatiti un borcan cu zahar vanilat, legatii de gat o eticheta cu data cand a fost facut si ce vanilie ati folosit. Cu siguranta persoana respectiva va fi foarte incanta de cadou.Dupa ce zaharul s-a parfumat cu vanilie il folositi in orice desert doriti si adaugati in functie de gustul vostru.Si inca un tips: cand folositi pastai de vanilie, sau doar semintele si pastaile va raman, nu le aruncati, le puneti in borcanul cu zahar!

Sper ca v-a fost de ajutor acest articol si sper sa pregatiti si voi si sa nu mai dati banii pe pliculetele din comert. Veti vedea ca zaharul vanilat facut in casa e mult mai bun!

Vanilla sugar

Related Posts

13 comentarii

Mihaela decembrie 1, 2011 - 6:04 pm

Sfatul meu pentru cei/cele nemultumite de produsele de pe site-ul pastaidevanilie.ro sa adauge comentarii in dreptul produselor comandate sa stie si alti consumatori. Isa, imi poti spune te rog in ce proportie se adauga zaharul vanilat facut in casa? Imi poti da te rog un link catre o reteta de pe blogul tau.
Multumesc!

Răspuns
arakelian septembrie 6, 2011 - 9:29 am

si eu sunt dezamagita de pastaia mea de vanilie. Poate nu este de buna calitate?
Am desfacut-o in lung, am ras interiorul, si teaca ramasa am pus-o in zahar. Nici macar un fel de aroma de vanilie, nici cand am taiat pastaia, nici in zahar.
Cum ma prind ca e o pastaie de vanilie de calitate?

Răspuns
ISABELA septembrie 5, 2011 - 7:29 pm

Betty mersi frumos pentru invitaie!

Răspuns
ISABELA septembrie 5, 2011 - 7:28 pm

Anonim fiecare cu gusturile. Tot ce e bun trebuie asteptat, sa se intrepatrunda gusturile, sa prinda aroma, nu se face asa peste noapte.

Răspuns
ISABELA septembrie 5, 2011 - 7:27 pm

Sarah incearca cu incredere, asteapta cateva saptamani si sigur iti v-a placea. Pup!

Răspuns
ISABELA septembrie 5, 2011 - 7:26 pm

Bianca n-am inteles prea bine ce ai scris.
Nu ti-a placut poate din cauza ca n-ai desfacut pastaile, nu ai amestecat bine semintele cu zaharul.
Nu ai asteptat suficient timp sa se aromarizeze zaharul.

Răspuns
ISABELA septembrie 5, 2011 - 7:24 pm

Adela pastai de vanilie se gasesc in orice supermarket, la raionul cu aditivi pentru bucatarie. Sau poti cumpara online de aici, pastaidevanilie.ro

Răspuns
Bianca septembrie 5, 2011 - 7:07 pm

Lucia sa stii ca te contrazic. Am pus 2 pastai de vanilie si 500 g zahar si nu are nici pe departe aroma de vanilie. Si sta de o luna in borcan inchis ermetic!!!

Răspuns
Betty septembrie 4, 2011 - 1:36 pm

Isabela, m-as bucura sa gatesti ceva luna asta cu vinete sau pere…sau ambele si sa participi la masa provocarii http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

Răspuns
Anonymous septembrie 4, 2011 - 9:42 am

Lucia.E….e indeajuns sa pui peste 1 pastaie ,0,500 kg. zahar praf si ai un minunat zahar vanilinat!!! asa fac de fff multi ani,asa facea si mama mea inainte de `89…e super si adevarat!…n-am auzit in viata mea sa spuna cineva ,ca e mai bun cel cu E-uri !!! o zi buna!

Răspuns
sarah septembrie 4, 2011 - 5:25 am

sincer n-am incercat dar am mai vazut metoda pe blog-uri si toata lumea zicea ca zaharul e foarte parfumat.am citit acum si comentariu Biancai si deja sunt foarte confuza.totusi voi incerca,asa de curiozitate.pe mine nu m-ar deranja daca ar fi dulce,pun mai putin zahar in creme si adaug zahar vanilat,important e sa aiba aroma de vanilie :D.poate ca pastaia folosita de Bianca era prea uscata sau granulele zaharului prea mari?!?
pupicei

Răspuns
Bianca septembrie 3, 2011 - 7:16 pm

Sincer a facut si eu dar e o mare prostie.
Am cumparat si de a ei pliculet de 100 g de zahar vaniliat si era sa stric un ttort pentru ca am pus 2 lingurite de zahar vanilat (in loc de 2 plicuri de zahar vanilat) si crema a fost mulllttt mai dulce ca deobicei plus sa nu adea deloc gust de vanilie.
Mie una nu mi se pare o metoda buna de a face zahar vanilat…nu se compara gustul. Daca nu as fi cumparat si de la ei ziceam ca zaharul meu ce l-am facut (mi-am cumparat si eu pastai) are ceva dar asa…m-am convins.

Răspuns
Adela Zilahi septembrie 3, 2011 - 5:40 pm

Sun perfect de acord, dar singura problema la mine, nu gasesc pastai, pot sa comand de undeva, da-mi te rog o idee! Puup cu drag!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult