Despre perlele de tapioca: tapioca este amidonul obţinut din rădăcinile tratate şi uscate ale arbustului manioc. Prin prelucrare, acest amidon se regăseşte sub formă de perle cu diametrul de 2 mm. Tapioca se foloseşte pe scară largă în alimentaţie, la prepararea prăjiturilor, budincilor, deserturilor, piftiilor.
Nu contine gluten.
Am vazut si la noi ca se gaste la SanoVita si chiar de la firma pe care le-am luat eu.
Mie imi place tare mult aceasta budinca si daca as manca in fiecare zi tot nu m-as satura.
Ok, sa revenim la reteta.
– 300 ml lapte de cocos neindulcit
– 2 cups lapte
– 1/3 lingurita sare
– 1/2 cup zahar
– putin ghimbir ras
– fructe de sezon, eu am folosit necatrine
1 cup = 250 ml
Preparare: amestecati perlele de tapioca, laptele de cosos, laptele si sarea intr-o craticioara.
Puneti-o pe foc. Cand incepe sa fiarba dati focul la mic de tot si adaugati si zaharul. Amestecati tot timpul cu o lingura de lemen. Budinca este gata cand perlele devin transparente.
Turnati budica calda in pahare si adaugati deasupra nectarine taiate cubulete, peste care ati ras putin ghimbir.
Este buna atat calduta cat si rece.
O saptamana excelenta tuturor!
6 comentarii
Buna seara, arata divin reteta, dar lapte de cocos de unde ai luat, am cautat in supermarketuri si nu am gasit!
Foarte, foarte interesant. O sa incerc sa caut si eu sa-mi cumpar si cum gasesc, incerc reteta ta caci arata tare bine! Multam!
Am tot vazut pelele de tapioca…dar n-am stiut ce sa fac din ele…
Daca tu zici ca a iesit ceva bun, zau ca am sa incerc.
Te tzuc !
Tapioca n-am mancat inca. Daca zici tu ca-i buna, o sa incerc. Usoara si aromata retata ta.
tapioca se gaseste foarte usor aici.am sa incerc.o zi minunata!
cred ca-i naspa :)) aolo, imi ploua-n gura!!! i`o placea si lui stefan?