Chessecake cu zmeura

de Isabela Spataru
Raspberries chessecakeAstazi am pregatit pentru familia mea acest delicios cheesecake cu zmeura. Dupa o masa copioasa, un desert pe masura se astepta :P. Acum vara nu trebuie sa ratati si sa nu pregatiti un cheesecake cu zmeura, se prepara repede, e foarte aspectos si fff gustos. Am sa mai revin si cu alte retete de cheesecake, pentru ca in sfarsit am gasit un desert perfect pentru toata familia mea.

Raspberries chessecake

Pentru 6 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 10 minute :: Coacere 45 minute

Ingrediente:
Pentru baza:
-125 g biscuiti simpli
– 60 g untPentru crema:
– 500 g crema de branza, eu am folosit quark
– 2 linguri faina
– 175 g zahar fin
– vanilie
– 2 linguri suc proaspat de lime
– 2 oua + un galbenus
– 140 ml smantana dulce
– 150 g zmeura proaspata + inca ceva pentru decor

Raspberries chessecakePreparare: mai intai pregatim baza de biscuit. Zdrobim bine biscuitii pana devin pesmet si ii adaugam in untul topit. Omogenizam. Pe o tava cu diametrul de 24 cm, rasturnam compozitia si cu ajutorul degetelor o presam bine. Dam tava la rece, timp de 10 minute, pana pregatim crema.

Raspberries chessecake

Amestecam crema de branza cu zaharul, vanilia si un praf de sare pana devine cremoasa. Adaugam rand pe rand ouale si galbenusul. Faina si sucul de lime si smantana.

Raspberries chessecake

La final adaugam si zmeura.

Raspberries chessecake

Turnam compozitia in tava si dam cheesecake-ul la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute. Ca sa il testati la sfarsit, sa fiti sigure ca este facut, scuturati putin de tava, daca compozitia este ferma si nu se misca, inseamna ca este facut.

Raspberries chessecake

Il lasati sa se raceasca in tava si dupa ce s-a racit complet il taiati.

Raspberries chessecake

Si farfurioara mea cu zmeurici din frigider, pe care o pastram sa decorez cheesecake-ul, a disparut ca prin minune :)). A fost prea apetisanta 😛 😀

Raspberries chessecake

Related Posts

12 comentarii

Patricia martie 23, 2010 - 2:00 pm

Buna. Am facut si eu cheesecake-ul. A fost extraordinar,,,intr-o jumatate de ora nu a mai ramas nimic :). Eu am folosit visine congelate in loc de zmeura pt ca nu am gasit,,,dar a iesit excelent. Multumesc.

Răspuns
ISABELA ianuarie 21, 2010 - 5:28 pm

Andreea, stiam 🙂

Răspuns
andrea ianuarie 21, 2010 - 3:57 pm

Din experienta cu cheesecake e recomandabil sa nu deschizi usa de la cuptor cat se ‘coace’ pentru ca altfel se taie.

Răspuns
ISABELA octombrie 10, 2009 - 2:08 pm

Monica chiar nu imi dau seama de ce nu ti-a iesit. Poate ca nu ai tinut-o cat trebuie la cuptor, nu stiu ca sa zic.
Si eu am preparat de multe ori aceasta reteta, si mi-a iesit bine de fiecare data.
Cred ca gresesti tu undeva.

Răspuns
ISABELA octombrie 10, 2009 - 2:05 pm

Mege si cu zmeura congelata.

Răspuns
monica octombrie 8, 2009 - 10:52 am

Buna, Isabela, am facut in cateva randuri reteta ta, delicious intr-adevar, dar am avut de fiecare data o problema, mi-a iesit foarte moale crema si cand o scoteam s-o pun in farfurii se facea terci. De fiecare data a iesit foarte faramicioasa si sa stii ca am respectat intocmai reteta. Vreun sfat, vreun truc? Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde. Multumesc. Monica

Răspuns
Anonymous august 31, 2009 - 7:41 am

As vrea sa stiu daca pot pune zmeura congelata. Ai idee? Merci pt reteta

Răspuns
Geenie august 4, 2009 - 6:57 pm

minunat numai ca se numeste cheesecake nu chesscake !!!

Răspuns
ISABELA iulie 16, 2009 - 11:45 am

Da Mada, poti inlocui zmeura cu fructe de padure, afine sau de ce nu, capsuni 😛
Blatul de biscuiti a iesit super bine, cu toate ca eu nu am faramat bine biscuiti(l-am facut la tara si am avut la dizpozitie doar un sucitor). Pentru deserturile in care nu necesita foc, proportiile pentru blatul de biscuit sunt putin diferite, pentru ca atunci cant tai desertul sa nu fie nicio problema.
Asa ca incerca fara probleme chessecake-ul. Am sa postez si o retete de chessecake fara coacere 🙂

Răspuns
ISABELA iulie 16, 2009 - 11:40 am

Miha asa este 😛

Răspuns
Mada iulie 16, 2009 - 11:26 am

Negresit o sa incerc desertul tau…mi se pare tare rafinat si cred ca zmeura se poate inlocui cu succes si cu alte fructe de padure. Numai o intrebare am. Cum iese blatul de biscuiti pt ca eu am folosit o singura data metoda asta, era fara coacere, cu o crema pe baza de mascarpone, si a iesit tare ca piatra…efectiv nu intra cutitul in el. In varianta cu coacere e ceva mai prietenos cu cutitele mele? 🙂

Răspuns
mihaela iulie 15, 2009 - 8:37 pm

ce bunatate!!!!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.