Salata Caprese

de Isabela Spataru
Probabil cea mai populara salata la italieni :P. Mozzarella+rosii+busuioc si cativa stropi de ulei de masline, rezulta o salta delicoasa. Acum vara este perfecta. Eu as manca aceasta salata in fiecare zi si nu m-as mai satura. Este pur si simplu delicioasa, usoara si satioasa. Cine vrea o poate manca cu bagheta, rozeta, paine proaspata, eu o prefer simpla. Dar este si o garnitura perfecta, cand faceti un gratar de pui, nu uitati sa o pregatiti, in cantitati maaari :)).
Eu am pregatit aici doar pentru mine, o singura portie, voi puteti sa faceti cata doriti.

Pentru 1 persoana :: Ultra rapida :: Preparare 5 minute :: Fara coacereIngrediente:
-1 bila mozzarella, cca. 125 g
-1 rosie, cam tot aceiasi cantitate
-frunze proaspete de busuioc
-ulei extra virgin de masline
-sare, piper

Preparare: scurgeti bine mozzarella de zer. O taiati felii potrivite, la fel si rosia. Incercati sa aveti feliile de rosii si mozzarella cam la aceiasi marime si grosime. Impreuna vor fi mult mai frumoase si apetisante pe farfurie :P.

Luam cateo felie din fiecare si le asezam pe farfurie dupa pofta inimii :P. Nu uitati sa asezati printre felii si frunze proaspete de busuioc. Presarati cu sare si cine doreste si putin piper negru. Stopiti totul cu ulei de masline.

Serviti imediat. Sa aveti pofta!

Related Posts

4 comentarii

Anonymous iulie 15, 2009 - 3:46 pm

Imi ploua in gura de pofta…

Răspuns
Myraj iulie 12, 2009 - 8:20 am

Suer delicioasa si usor de preparat…arata foarte bine, eu o fac acasa

Răspuns
John iulie 12, 2009 - 8:19 am

Looks delicious–so fresh! I love the little basil leaves in the middle 😉

I did a Caprese Salad with roasted tomatoes and homemade mozzarella here:

http://alphabetcook.blogspot.com/2009/06/day-17-caprese-salad.html

Răspuns
dyanna iulie 11, 2009 - 4:38 pm

Foarte frumoasa prezentare.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.