Fursecuri cu alune de padure – Baci di dama
Baci di dama sunt fursecuri tipice in regiunea Piemont din Italia. Numele lor, baci di dama sau pupicii doamnei, vin de la asamblarea celor doua fursecuri rotunde, care dau impresia unui pupic.
Cu o aroma intensa de alune de padure si o umplutura generoasa de ciocolata amaruie, aceste mici fursecuri, sunt ideale pentru a incheia o masa delicioasa! Asa cum fac italienii, pe langa acestea, savureaza si un espresso intens!
Puteti folosi nuci, migdale sau mix de nuci, dar eu prefer alunele de padure, pentru gustul lor intens si inconfundabil.
Pentru 22 fursecuri :: Preparare 2 h si 30 minute :: Coacere 15 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 100 g alune de padure, prajite si macinate
– 100 g faina
– 100 g unt
– 85 g zahar alb sau brun
Pentru umplutura:
– 100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare: prajiti alunele de padure, la cuptor sau intr-un vas pe focul de la aragaz. Le lasati sa se raceasca si dupa intr-un prosop de bucatarie, le frecati bine pana inlaturati toata coaja. Cand sunt perfect curatate, le macinati fin.
Intr-un bol, adaugati untul rece taiat cuburi si restul de ingrediente.
Cu mainile, framantati rapid un aluat. Il infasurati in folie tarnsparenta si il dati cel putin 1 ora la rece.
Dupa acest timp scoateti aluatul de la rece si modelati bilute mici, fiecare cu o greutate de 8 grame. Asezati bilutele intr-o tava, cu spatiu suficient intre ele.
Dati bilutele la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.
Dupa ce s-au racit complet, le umpleti pe fiecare in parte cu ciocolata amaruie topita.
Se pastreaza timp de 1 saptamana intr-o cutie metalica, inchisa bine.
Enjoy!