Fursecuri cu alune de padure – Baci di dama

de Isabela Spataru

Fursecuri cu alune de padure – Baci di dama

IMG_6553

Baci di dama sunt fursecuri tipice in regiunea Piemont din Italia. Numele lor, baci di dama sau pupicii doamnei, vin de la asamblarea celor doua fursecuri rotunde, care dau impresia unui pupic.

IMG_6556

Cu o aroma intensa de alune de padure si o umplutura generoasa de ciocolata amaruie, aceste mici fursecuri, sunt ideale pentru a incheia o masa delicioasa! Asa cum fac italienii, pe langa acestea, savureaza si un espresso intens!

Puteti folosi nuci, migdale sau mix de nuci, dar eu prefer alunele de padure, pentru gustul lor intens si inconfundabil.

IMG_6591
Pentru 22 fursecuri :: Preparare 2 h si 30 minute :: Coacere 15 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 100 g alune de padure, prajite si macinate
– 100 g faina
– 100 g unt
– 85 g zahar alb sau brun

Pentru umplutura:
– 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare: prajiti alunele de padure, la cuptor sau intr-un vas pe focul de la aragaz. Le lasati sa se raceasca si dupa intr-un prosop de bucatarie, le frecati bine pana inlaturati toata coaja. Cand sunt perfect curatate, le macinati fin.

IMG_6459

IMG_6466

Intr-un bol, adaugati untul rece taiat cuburi si restul de ingrediente.

IMG_6476
Cu mainile, framantati rapid un aluat. Il infasurati in folie tarnsparenta si il dati cel putin 1 ora la rece.

IMG_6477

Dupa acest timp scoateti aluatul de la rece si modelati bilute mici, fiecare cu o greutate de 8 grame. Asezati bilutele intr-o tava, cu spatiu suficient intre ele.
Dati bilutele la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute.

IMG_6504
Dupa ce s-au racit complet, le umpleti pe fiecare in parte cu ciocolata amaruie topita.

IMG_6510

Se pastreaza timp de 1 saptamana intr-o cutie metalica, inchisa bine.

IMG_6612

Enjoy!

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.