1,6K
O reteta usoara de briose, ca de altfel, toate retetele de briose. Le-am mancat pentru prima data, in luna decembrie la un brunch, la invitatia Merisorului American! Mi-au placut atat de mult, incat am zis, cu merisoarele alea bune pe care le-am primit de la o prietena din Canada o sa fac briosele astea bune! Nu le-am facut chiar imediat, au venit Sarbatorile si au fost alte bunatati pe lista mea! Dar weekend-ul trecut, intr-o dupa-amiaza, fara sa stau prea mult pe ganduri, le-am facut! Sunt perfecte a doua zi, la micul-dejun alaturi de cafeaua cu lapte!
Pentru 6 persoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 30 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente pentru 12 briose: – 3 linguri suc de mere – 125 g mere deshidratate – 150 g unt – 2 oua – 175 g iaurt – 125 g zahar – vanilie – 250 g faina – 2 lingurite praf de copt – 2 mere mici – 30 g nuci Pentru galzura: – 100 g zahar pudra – 3 linguri apa/suc de mere – 30 g mersisoare – 30 g nuci In plus: – 12 hartiute pentru briose Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Asezati hartiutele in formele pentru briose. Incalziti sucul de mere. Opriti 30 de grame de merisoare pentru décor, restul le aruncati in suc si le lasati sa se hidrateteze. Topititi untul si il lasati la racit. Intr-un bol, bateti ouale cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Cand zaharul s-a topit, adaugati untul si iaurtul. Adaugati faina si parful de copt in aluat. Merele, le curatati de coaja si seminte si le taiati cuburi mici. Le adaugati in aluat, impreuna cu merisoarele si nucile. Turnati aluatul in forme. Coaceti briosele 25-30 de minute. Dupa ce s-au racit turnati deasupra glazura, nucile si merisoarele ramase. Glazura: amestecati zaharul pudra cu apa sau suc de mere. Spor la prajiturit!