1,1K
Delicati, pufosi si aromati. Daca trebuie sa-i descriu in trei cuvinte cam astea ar fi. Stiu ca pare o nebunie acum sa va indemn sa deschideti cuptorul :)), dar se merita. Caldurile astea parca mi-au tait din elan sa mai gatesc, salate si iar salate scrie pe noi. Cam asta am mancat noi de cateva saptamani, plus peste care se face repede pe grill. Si ca desert fructe cat cuprinde si apa, foarte multa apa.
Asa sa revenim la reteta noastra, aceste doua pufosenii au mers de minune cu cele doua sosuri de coacaze rosii si negre. O nebunie!
Pentru 6 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 40 minute :: Dificultate redusa
Pentru muffins (12 bucati):
– 70 g faina
– 190 g zahar fin
– ptina sare
– 188 g albusuri, de la aproximativ 6 oua medii
– 1/2 lingurita cream of tartar
– 1/2 lingurita extract de vanilie
– 1 lingurita suc proaspat de lamaie
– 12 hartiute pentru muffins
Pentru sosul de cocaze rosii:
– 150 g cocaze rosii
– 2 linguri de zahar
– putina apa
– 1 lingura suc proaspat de lamaie
– jumatate pastaie de vanilie
Pentru sosul de coacaze negre:
– 150 g coacaze negre
– 2 linguri de zahar
– putina apa
– 1 lingura suc proaspat de lamaie
– jumatate pastaie de vanilie
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Asezati hartiutele de muffins in forme.
Jumatate din cantiataea de zahar o amestecati cu faina, sarea si cream of tartar. Intr-un bol desstul de incapator bateti spuma albusurile, impreuna cu zaharul, sucul de lamaie si extractul de vanilie. Cand nu se mai simp cristalele de zahar in compozitie adaugati amestectul de faina.
Mai bateti putin cu mixerul. Cu o spatula, rasturnati de cateva ori compozitia, prin miscari de jos in sus.
Impartiti compozitia in formele de muffins. Dati la cuptor pentru 20-25 de minute, pana capata o culoare usor galbuie deasupra. Dar testul cel mai bun este cu scobitoarea, daca iese curata cand o infigeti in centrul muffins-ului in seamna ca sunt facuti.
Ii lasati sa se raceasca pe un gratar.
Intre timp pregatiti cele doua sosuri. Se fierb in acelasi timp. Cand incepe sa se ingroase este gata!
Sper sa-i incercati si voi, sunt dementiali de buni!
O saptamana reusita va doresc!
5 comentarii
Atat reteta cat si pozele sunt minunate. Ma bucur ca am descoperit blogul tau. E foarte dragut. Nu ma mai las plecata.
Felecitari pentru aceasta reteta minunata, o voi incerca si eu.
Tare dragalasi muffinsii tai! Deliciosi!
Arata super! As vrea sa o incerc daca nu stiu ce e „cream of tartar”. Se gaseste asa ceva in supermarketuri?
F draguti muffins si pozele!!xx