2,6K
Pentru ceaiul de dupa-amiza impreuna cu prietenele este perfecta! Crocanta, aromata, cu o umplutura de te lingi pe degete! Profitati acum cat mai sunt capsunile, dar si cu zmeura si afine iese o nebunie!
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 25 minute :: Dificultate scazuta
Pentru aluat:
– 1 1/2 ceasca de faina
– 100 g unt
– 2 linguri zahar brun
– 1/2 lingurita sare
– 6 linguri lapte de cocos
Pentru umplutura:
– 250 g capsuni
– 7 linguri zahar
– 3 linguri lapte de cocos
– 2 linguri amidon
Preparare: faceti repede un aluat, il impachetati in folie alimentara si il dati pentru cel putin 30 de minute la rece.
In acest timp ne ocupam de umplutura: capsunile spalate, le taiati in cuburi potrivite. Le aruncati intr-o craticioara in care adaugati zaharul si laptele de cocos. Lasati pana isi lasa fructele putin suc si le puneti pe foc.
Amestecati cu grija sa nu zdrobiti bucatile de fructe. Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute. Amidonul il dizolvati in putina apa rece. Il turnati peste capsuni si amestecati. Cand umplutura devine densa este gata!
O lasati sa se racesca bine.
Intindeti o foaie din aluat si in mijloc turnati umplutura. Marginile le pliati usor spre interior. Le ungeti cu putin ou batut.
Dati galetta la cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 20-25 de minute.
Un deliciu!
9 comentarii
Arata delicios! F frumoase pozele
Apetisanta rau! Ce pofta mi-ai facut. O reteta rapida si foarte gustoasa!Felicitari, superbe pozele!
Chiar ca un deliciu!
Felicitari, Isa! Pozele sunt superbe!
arata super. daca ar si avea cine sa imi prepare asa ceva nu as mai saliva :))
arata super bine. mi-ai facut o pofta de zile mari. o sa o incerc si eu in week-end cand o sa fiu mai liber, dar nu cred ca imi iese asa de bine
mi-ai facut pofta……..nu cred ca mai gasesc capsuni in piata, sper sa mearga si cu visine.
miha
Wooww! Arata delicios!
Voi incerca si eu!
O zi buna, Isabela!
Arata super!Mi-ai facut o pofta…si la noi nu prea se mai gasesc capsuni 🙁
Mmm, ce deliciu!!!Arata superb!Pupici!